ASKİ uyardı: Kaliteli şebeke suyu için temizlik şart!

ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent’in şehir şebeke suyunun kalitesini korumak için su depolarının düzenli temizliğinin kritik öneme sahip olduğunu duyurdu. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, su depolarının yılda iki kez temizlenmesi gerektiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği (AB) standartlarında içme suyu sunan ASKİ, şebeke suyunun sağlığını korumak amacıyla, su depolarının düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık Bakanlığının Su Depoları Genelgesi’ne göre, bina su depolarının her 6 ayda bir temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Akçay, özellikle su kesintisi yaşandığı dönemlerde depodaki suyun kullanılmasının, depo temizliğinin önemini daha da artırdığını ifade etti. Kirli su depolarının, suyun kalitesini olumsuz etkileyerek hastalıklara yol açabileceğini belirten Akçay, “Balçık, çamur ve dış etkenlerle kirlenmeye açık olan su depoları, bakteri üretme riski taşır. Koliform, ecoli ve enterekok bakterileri hastalık ve enfeksiyonlara neden olabilir,” dedi.

HER GÜN 1,5 MİLYON METREKÜP SU ARITILIYOR

ASKİ, her gün ortalama bir buçuk milyon metreküp suyu arıtarak şehir şebeke sistemine sunduğunu belirten Akçay, “Temiz su deposu, temiz içme suyunun garantisidir. Kirli su depoları, emeklerimizi boşa çıkarabilir,” şeklinde konuştu.

TEMİZLİK VE DEZENFEKTE YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Akçay, suyun kalitesini etkileyebilecek değişikliklerin önlenmesi için su depolarında düzenli temizlik yapılması gerektiğinin altını çizdi. Sağlık Bakanlığı’nın 2007/67 sayılı genelgesine göre, bina yöneticileri su depolarını yılda iki kez temizletmeli ve dezenfekte ettirmelidir. Temizlik işlemlerinin profesyonel personeller tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri