ASKİ'den Başkent'teki ızgaralara yoğun bakım mesaisi

Başkent'te her yağışta gündeme gelen ızgaralar konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) seferberlik başlattı. ABB'ye bağlı ASKİ ekipleri, kent genelindeki ızgaraları temizlemek için yoğun mesai harcıyor.

ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından tıkalı olduğu tespit edilen 133 bin 999 ızgara ile 2 bin 239 sel kapanı son 5 ayda temizlendi. Bir taraftan temizleme işi yapan ASKİ ekipleri, diğer taraftan da 2 bin 105 yeni ızgara ile 105 yeni sel kapanını kentin farklı noktalarına ilave etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Başkent'te yoğun yağışlı havalarda sel manzaralarının yaşanmaması için büyük bir çalışma seferberliği başlattı. 2024 yılının ilk ayından bu yana 25 ilçe genelindeki yağmur suyu ızgaraları ve sel kapanlarında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 278 bin 244 ızgara ile 5 bin 29 sel kapanı kontrol edildi.

Olası bir sağanak yağışa karşı Ankara'yı hazır hâle getirmeye çalışan ASKİ ekipleri, son 5 ayda yapılan kontrollerde tıkalı olduğu tespit edilen 133 bin 999 ızgara ile 2 bin 239 sel kapanını temizledi. Çeşitli bölgelere 2 bin 105 yeni ızgara ile 105 yeni sel kapanı yapılırken, Coğrafi Bilgi Sistemi’nde kayıtlı gözükmeyen 100 bin civarında ızgara da sisteme kaydedildi. Ankara genelindeki alt geçitler de temizlik açısından düzenli aralıklarla kontrolden geçiriliyor.

"IZGARALAR ÇÖPLÜK DEĞİL!"

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, atık su hatları ve yağmur suyu ızgaralarının zamanla kum, çakıl ve ağaçlardan dökülen yapraklar ile tıkandığını belirterek Başkentlilere çağrı yaptı. Akçay, düzenli aralıklarla yapılan temizliğin önemini vurgulayarak, yağ gibi çökelmiş malzeme birikimi ile dolan ızgaraların da çalışamaz duruma geldiğine dikkati çekip yağ, bebek bezi gibi malzemelerin, tekstil ürünlerinin ve plastik çöplerin ızgaralara atılmamasını hatırlattı.

İLÇE BELEDİYELERE ASFALT UYARISI

İlçe belediyelerine de asfaltlama yaparken ızgaraların üzerini kapatmamaları konusunda uyarıda bulunan Akçay, “Cadde üzerinde kod farkı yaratmama hususu da altyapı verimli çalışmasında önemli unsurlardan birisi olarak öne çıkıyor.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri