ASKİ'den 'Bir Kutu Mutluluk' projesi!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekliyor. 'Bir Kutu Mutluluk' adlı proje kapsamında ASKİ çalışanı gönüllülerin bağışlarıyla toplanan kırtasiye araç gereçleri, kitaplar ve oyuncaklar, kırsal bölgelerdeki imkanları kısıtlı ilk ve ortaokul öğrencileriyle buluşacak.

ASKİ'nin 2021 yılında başlattığı 'Su Kaynakları Yönetimi ve İklim Değişikliği Farkındalık Projesi' kapsamında ise Başkent'teki okulları ziyaret eden uzmanlar, su tasarrufu konusunda öğrencilere animasyon destekli sunumlar yapıyor.

Bir önceki projede olduğu gibi 'Bir Kutu Mutluluk Projesi' de kırsal bölgelerdeki okullara ulaşmayı hedefliyor. Proje kapsamında ziyaret edilen okullara hediye kutuları götürülecek. Bu kutular, ASKİ personelinin bağışlarıyla toplanan kırtasiye araç gereçleri, bilinç ve farkındalık düzeyini artırmaya yönelik kitaplar ve oyuncaklar içerecek. Ayrıca çocuklara su tasarrufu konusunda bilgiler verilecek.

''ÇOCUKLAR SU TÜKETİMİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLECEK''

İlk ziyaret Ayaş ilçesindeki Çanıllı Köyü İlköğretim Okulu'na gerçekleştirildi. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı, Planlama, Koordinasyon ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Muhammed Ercan, projeyle ilgili olarak şunları söyledi: "Çanıllı İlköğretim Okulu, çevre köylerdeki öğrencilerin de taşındığı ortak eğitim alanı olduğu için bu okulu özellikle tercih ettik. Projeye ilişkin çocuklardan çok güzel tepkiler aldığımız için mutluyuz. Çocuklar, ekibimizin hazırladığı animasyon sunumunu ilgiyle izledi. Öte yandan daire başkanlığı personelimizin katkılarıyla karınca kararınca hazırladığımız hediye kutularına da ilgi gösterdiler. Açıkçası çocukların gözlerindeki sevinci görmek her şeye bedel. Projenin amacı hem geleceğin büyükleri olacak çocuklarımızı su tüketimi konusunda bilgilendirmek hem de onları sevindirmek; okulların temel ihtiyaçlarını el verdiğince karşılayabilmek. Zaman dâhilinde Ankara’nın kırsal bölgelerindeki tüm okullara ulaşmayı hedefliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri