ASO Başkanı Ardıç'tan 29 Ekim mesajı!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Cumhuriyet'in 100. yılı ve 29 Ekim' kutlamak için bir mesaj yayımladı.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ve Cumhuriyet'in 100. yılını yayımladığı bir mesajla kutladı.

İSİKLAL SAVAŞI YOKLUKLA KAZANILDI

ASO Başkanı Ardıç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yayımladığı mesajda, Cumhuriyet'in 100. yılını gururla kutladıklarını dile getirdi. Ardıç, İstiklal Savaşı'nın nasıl kazanıldığını unutmamamız gerektiğini ifade etti.

Ardıç, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın yokluk içinde kazanıldığını belirterek, bağımsızlık mücadelesinin ardından ekonomik mücadelenin de başlatıldığını dile getirdi. O dönemde Avrupa Devletleri arasında en düşük ekonomiye Osmanlı Devleti'nin sahip olduğunu söyleyen Ardıç, 1914 yılında meclisteki bütçe harcamalarının 34 milyon lira, eğitime ayrılan paranın ise 500 bin lira olduğunu ifade etti.

Kibrit ithalatı içinde 200 bin lira bütçe ayrıldığını, söyleyen Ardıç, o dönemde Türkiye'de kibrit fabrikasının olmadığını ve bu fabrikanın 1926 yılında kurulduğunu belirtti. Ardıç, 1915 yılında sermayedarların sadece yüzde 20'lik kısmının Türk olduğunu ve toplamda 282 sanayi kuruluşundan sadece 182'sinin işler vaziyette olduğunu ifade etti.

''ÜLKEMİZ DÜNYANIN EN BÜYÜK 20 EKONOMİSİ ARASINDA''

ASO Başkanı Ardıç Sözlerine şöyle devam etti:

''ATA'MIZA SÖZ VERİYORUZ EMANETİN EMANETİMİZDİR''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri