AST, çağdaş Türk tiyatrosunun öncü kurumlarından biri olmayı sürdürüyor

Ankara Sanat Tiyatrosu ( AST ) 61. yılında da Bilkent Center'da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Türkiye'nin en eski ve köklü özel tiyatrosu olan AST, 1963 yılında Asaf Çiğiltepe ve arkadaşları tarafından kuruldu. Gelin şimdi hep birlikte bu köklü tiyatronun geçmişine uzanalım…

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Sanat Tiyatrosu, İzmir Caddesi'nden ayrılıp Bilkent’e gideli uzun zaman oldu. Türkiyenin en eski, en köklü özel tiyatrosu Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) 6 Aralık 1963 yılında Asaf Çiğiltepe ve arkadaşları tarafından kuruldu.
Uzun yıllar sanat yönetmenliği yapan Rutkay Aziz, bir çok önemli esere yönetmen ve oyuncu olarak imza atmıştır.

TÜRK YAZARLARI, DÜNYA KLASİKLERİNE YER VERDİ

Türk tiyatro tarihinde bir mihenk taşı olan Ankara Sanat Tiyatrosu (AST)
Ticari tiyatrolara karşı ilerici bir repertuar oluşturmuş, takım oyunculuğuna dayanan oyuncu kadrosuyla gençliğin ilgisini çekmiştir.

Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) Aziz Nesin, Nazım Hikmet, Cahit Atay, Orhan Kemal gibi büyük Türk yazarlarının eserlerine yer verdiği gibi yeni oyun yazarları kuşağının gelişmesinde de katkı sağladı.
Aynı zamanda repertuarında çağdaş dünya klasiklerine de yer verdi.

Kurulduğundan beri özellikle de sıkı yönetim dönemlerinde defalarca kapatılıp oyunlarının yasaklanmasına rağmen, dünya görüşünden ve ilkelerinden ödün vermeyen Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) politik tiyatro yapmanın tüm güçlüklerine göğüs gerdi ve seyircisini hiç hayal kırıklığına uğratmadı.

Bugün hala Bilkent Center’da aynı inanç ve ilkelerle varlığını sürdürmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri