Aşure kazanları bu kez 1500 kişilik katılım ile Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu'nda kaynadı

Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu'nun geleneksel aşure programı, Ulucanlar Cezaevi Müze Salonu'nda 1500'ün üzerinde katılımla gerçekleşti. Federasyon Başkanı Cemal Sertkaya, anadolugazete.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu'nun geleneksel aşure programı bu yıl Ulucanlar Cezaevi Müze Salonu'nda düzenlendi. Etkinlik, Kırıkkale'nin birlik ve beraberliğini vurgulayan bir organizasyon olarak büyük ilgi gördü.

1500'ÜN ÜZERİNDE KATILIM

Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, açılış konuşmasında etkinliğin amacını ve katılımın yüksekliğini vurguladı. Sertkaya, “Her yıl Muharrem ayında aşure etkinliklerimiz oluyor. Bize bağlı yüze yakın derneğimiz var, bu derneklerin kendi etkinlikleri de yapılıyor, bizim de genel bir program yapıyoruz. Katılımın 1500'den fazla olduğunu gördük, bu bizi çok mutlu etti. Birlik beraberliğimizi 25 yıldır devam ettiriyoruz.

YENİ PROJELER YOLDA

Federasyonun projeleri hakkında bilgi veren Sertkaya: "Kırıkkale Valiliği ile istişare yapıyoruz, Kırıkkale ve Kırıkkaleliler için çok güzel projelerimiz var. İşlenebilir ve sürdürülebilir projelerimizi ilerleyen zamanlarda siz değerli basın mensupları aracılığıyla duyuracağız" dedi.

ÇINAR SANAT DERNEĞİ'NDEN KIRIKKALE MÜZİKLERİ

Etkinlikte, Çınar Sanat Derneği Başkanı İtibar Şaşmaz da saz ekibiyle birlikte sahne aldı. Şaşmaz, Kırıkkale'nin müzik kültürünün önemine değindi: “Çınar Sanat Derneği olarak bütün dernekler, federasyonlar, huzurevleri tüm sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam ediyoruz. Kırıkkale, Orta Anadolu’nun geleneksel müzik mirasını koruyarak ve zenginleştirerek günümüze taşımaktadır. Şehir, bağlama ve saz eşliğinde söylenen türkülerin, halk oyunlarının ve geleneksel düğün müziklerinin önemli bir merkezi olmuştur. Yöresel müzik, Kırıkkale’nin kültürel kimliğinin ayrılmaz bir parçasıdır ve bu kültürün nesilden nesile aktarılmasında büyük bir rol oynar.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri