Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104. yılında Seymen Başı Gürcan Maden ilk günkü ruhu hala yaşadıklarını söyledi

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yıl dönümünde anadolugazete.com.tr’ye özel açıklama yapan Ankara Kulübü Derneği Seymen Başı Gürcan Maden, "O gün Atatürk'ü karşıladıklarındaki duyguları bizler de bugün yaşıyoruz." dedi.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara Kulübü Derneği Seymen Başı Gürcan Maden, 27 Aralık 1919’un önemi ve kutlamalara ilişkin olarak anadolugazete.com.tr’ye konuştu.

“ATATÜRK’Ü KARŞILADIKLARINDAKİ DUYGULARI BİZ DE YAŞIYORUZ”

Ankara Kulübü Derneği Seymen Başı Gürcan Maden, Atatürk ve silah arkadaşlarının Ankara’ya gelişinin 104. yılının önemine yönelik şu açıklamayı yaptı:

Ankara Kulübü Derneğinde Seymenlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesiyim. 1980 yılında Seymenliğe başladım. Bu sene 43. yılım. Bu 43 sene içerisinde her yıl 27 Aralık'ı yaşıyoruz ve bizden sonrakilere de yaşatmaya çalışıyor. Bizim amacımız sadece 27 Aralık'ta anılmak değil. İstiyoruz ki bu gelenek her daim yaşasın. Bunun için Ankara Kulübü Derneği çatısı altında bu geleneği öğretmeye ve yaşatmaya çalışıyoruz."

104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılayan ataların yaşadıkları duyguya vurgu yapan Barış Gürcan Maden, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bizden önceki atalarımızın 1919’da Atatürk'ü karşıladıkları zamanki özverileri ve duyguları bizde var. Bizler de bu duygularla bizden sonrakileredbunları aşılamaya çalışıyoruz. 27 Aralık’ın bu sene 104. yılı; fakat bu 104. yıl istediğimiz gibi geçmiyor. Çünkü Türk halkı için istenmeyen olayların gelişmesi sonucunda biraz sönük geçiyor. Ama bizim içimizdeki ateş, bizim içimizdeki ruh hala aynı ve 104 yıl önce atalarımızın bize öğrettiği gibi yaşıyor ve yaşatıyoruz. O yönden de mutluyuz çünkü geleneklerimiz bundan sonra da yaşayacak.

Bacıerenlerimiz aslında 800 yıllık bir gelenek. Bu gelenek ise yine Ankara Kulübü Derneği çatısı altında yaşıyor. Bacıerenlerde en büyük cefayı çeken insanlardır. Bu sene 104. yıl dönümünün sönük geçmesinin sebebi şehitlerimizin olmasıdır. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri