ATEM Başkanı Akçam: ''Devremülkler özel statüye alınmalı''

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, 2023 yılının sonunda yapılan düzenlemeyle devremülk sahiplerinin mağdur edildiğini belirtti

Yapılan düzenleme ile birlikte, 100 günden kısa süreli konut kiralamaları kanun kapsamına alınarak turizm amaçlı kiralamalarda izin belgesi zorunlu hale getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığından alınacak bu belgenin yanı sıra konutun niteliğini gösteren bir plaket alma şartı da getirildi.

''KONAKLAMA AMACININ GÜNLÜK KİRACI MI YOKSA AKRABA MI OLDUĞUNU AYIRT ETMEK ZOR''

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, devremülk sahiplerinin yaz mevsiminde aile üyelerini ağırladıklarını ve yeni düzenlemeyle zorluk yaşadıklarını dile getirdi. Özellikle izin belgesi zorunluluğunun, devremülk sahiplerini büyük bir sıkıntıya soktuğunu vurgulayan Akçam, "Devremülklerde kalanların konaklama amacının günlük kiracı mı yoksa akraba mı olduğunu ayırt etmek zor. Bu durumda devremülk sahipleri, yasal gereklilikleri yerine getirmede zorlanmaktadır." dedi.

''ÖZEL STATÜYE ALINMALI''

ATEM Başkanı, devremülklerin vergilendirme konusunda özel bir statüye alınması gerektiğini savunarak, "Vergilendirme her zaman desteklediğimiz bir konu ancak devremülklerin bu düzenlemeden istisna tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu tip taşınmazlarda kiracıların belirliği veya taşınmazın kullanım amacının tespiti son derece güçtür" şeklinde konuştu.

Hakan Akçam, devremülk sahiplerinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için vergi istisnasının sağlanması çağrısında bulunarak sözlerini sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri