ATEM Başkanı Akçam Resmi Gazete'deki kararı değerlendirdi

ATEM Başkanı Hakan Akçam, Resmi Gazete'de yayımlanan Türk vatandaşlığına geçiş için getirilen bina yapma zorunluluğunu değerlendirdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yabancılara vatandaşlık imkanı tanıyan yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yeni yönetmelikle birlikte vatandaşlık kazanmak için arsanın üzerine bina yapma zorunluluğu getirildi.

TÜRK VATANDAŞLIĞI BU DEĞİŞİKLİKLE SUİSTİMAL EDİLEMEYECEK

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Türk vatandaşlığının bu değişiklikle suistimal edilemeyeceğine vurgu yaptı. Akçam, Resmi Gazete'de yer alan değişikliği incelediği ve bu yeni düzenlemenin Türk vatandaşlığının daha sağlıklı bir şekilde kullanılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

OLUMLU BİR ADIM

12 Aralık 2023 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan 32397 sayılı genelge ile Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulamasına İlişkin Yönetmeliğin 20. maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişiklik, ATEM Başkanı Akçam tarafından olumlu bir adım olarak değerlendirildi. Değişiklikle, yabancıların Türk vatandaşlığı kazanmak için boş arsa veya tarım arazisi alımları artık mümkün olmayacak. Yabancıların vatandaşlık edinimi için kat mülkiyetli veya kat irtifakı kurulmuş yapılar ile müstakil kullanıma konu yapılar gerekliliği vurgulanarak, bu yönde yapılan düzenlemelerin yerinde bir karar olduğu ifade edildi.

VATANDAŞLIK HAKKI KAZANMAK İÇİN ARSA SATIŞININ KAPSAMI DARALTILDI

ATEM Başkanı Akçam, yabancı uyruklu bireylere gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı kazanma hakkının zaten mevcut olduğunu belirtti. Ancak, beklentilerinin 600 bin dolara çıkarılması yönünde olduğunu ifade etti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yapılan değişiklikle, vatandaşlık hakkı kazanmak için arsa satışının kapsamının daraltıldığını ve bu hakkı elde etmek için yapı zorunluluğunun getirildiğini açıkladı. Bu değişikliğin, Türk vatandaşlığı elde etmenin suistimalini önleyici bir adım olduğunu düşündüğünü ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri