ATEM Başkanı Akçam: Yetki belgesi olmayan kişilerin gayrimenkul satmasına izin verilmemeli!

İlan portalları konusunda birçok sorun yaşadıklarını kaydeden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, "İlan fiyatları çok yüksek; bu sebeple fiyatlar biraz daha esnek hale getirilmeli, yetki belgesi olmayan kişilerin gayrimenkul satmasına izin verilmemeli" dedi.

Geçtiğimiz gün Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir emlak danışmanı ilan portallarının uyguladığı politikalara tepki göstererek doping almama kararı aldı. ATEM Başkanı Hakan Akçam ise bu hususta meslektaşlarının arkasında olduklarını söyledi.

Akçam, ilan portallarının emlak danışmanlarına uyguladığı politikaları sık sık gündeme getirdiklerini belirterek, "Defalarca kendileriyle görüşme sağlasak da taleplerimizi masaya yatırsak da ne yazık ki bir sonuç alamadık. Son çare olarak Ankara Keçiören’deki bir meslektaşımız ilan portallarından ilk etapta doping almama kararı aldı. Biz de bu hususta kendisini destekliyoruz ve arkasındayız” şeklinde konuştu.

İlan portalları konusunda birçok sorun yaşadıklarını kaydeden Akçam, ilan portallarında fiyatların çok yüksek olduğunu, yetki belgesi olmayan kişileri portalın içerisinde barındığını, her bir ilanı farklı fiyatlarla satıldığını belirtti.

Akçam, sorunlara çözüm bulunmadığından meslektaşlarının ilk etapta doping almama kararı aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sonrasında ise vitrin resmine siyah ekran görüntüsü koyma, ötesinde ise mağaza kapatma kararı alacaklarını meslektaşımız bize bildirdi. Hemen harekete geçerek pilot bölge olarak Keçiören ilçesi, sonrasında ise tüm Ankara’da bu akımın devam edeceğini buradan bildiriyoruz.”

"YETKİ BELGESİ OLMAYAN KİŞİLERİN GAYRİMENKUL SATMASINA İZİN VERİLMEMELİ"

Akçam, Sadece Ankara değil Türkiye’nin her yerinde emlak danışmanlarının ilan portalları ile sorunlar yaşadığına dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"İlan fiyatları çok yüksek; bu sebeple fiyatlar biraz daha esnek hale getirilmeli, yetki belgesi olmayan kişilerin gayrimenkul satmasına izin verilmemeli, tek fiyat politikası uygulanmalı ve neredeyse günlük yapılan zamlar geri çekilmeli. Taleplerimiz cevap bulmadığı takdirde emlak danışmanlarımız bu kararını sürdürecektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri