ATEM Başkanı Hakan Akçam: ''Ev satışlarındaki artış devam edecek''

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Şubat ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Akçam, konut satışlarında Ocak ayına kıyasla Şubat ayında belirgin bir artış yaşandığını belirtti. Türkiye genelinde 93 bin 902 konutun satıldığını açıklayan Akçam, bu artış trendinin Mart ayında da devam etme ihtimaline dikkat çekti.

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, TÜİK’in kamuoyuna sunduğu Şubat 2023 istatistiklerini yorumlayarak, konut satışlarında yaşanan yükselişin devam edebileceğini öne sürdü. Konut fiyatlarında %20'lik bir düşüşün satışları artırdığına da vurgu yapan Akçam, bu durumun hem konut sahiplerini hem de ülke ekonomisini olumlu etkilediğini belirtti.

YAŞANAN DEPREMLER SONRASI ANKARA'YA OLAN İLGİ ARTTI

Özellikle Ankara'ya olan ilginin arttığını ifade eden Akçam, şehrin göç alımında artış yaşadığını ve nüfusunun 6 milyonu aştığını bildirdi. İstanbul'u takiben Ankara'nın konut satışında ikinci sırada olduğunu belirten Akçam, bu durumu Ankara'nın güvenilirliği ve yaşanan depremler sonrası artan ilgiyle açıkladı.

MART AYI İÇİN DE BİR ARTIŞ BEKLENİYOR

Akçam, konut satışlarında yaşanan artış trendinin inşaat sektöründeki hızlı büyümeyi de gösterdiğine dikkat çekti. Yabancılara yapılan konut satışlarında ise düşüş yaşandığını ve bu düşüşün her ay arttığını söyledi. Akçam'a göre, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın etkilerinin azalmasıyla yabancıya yapılan konut satışlarında bir canlanma bekleniyor.

Son olarak, konut fiyatlarında yaşanan düşüşün alıcı ve satıcı arasında bir denge oluşturduğunu belirten Akçam, Mart ayında da konut satışlarında bir artış öngördüklerini ifade etti. Konut fiyatlarındaki %20'lik düşüşün satışları artırdığını vurgulayan Akçam, Mart ayında da benzer bir trendin devam edeceğini tahmin ettiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri