ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan uzun tapu işlemleri için çağrı!

Ankara'da mülk alım satım işlemleri, tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilmesine rağmen, işlemlerin uzun sürmesi vatandaşları endişelendiriyor. Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu konuda odalarına gelen şikayetlerin arttığını belirtti.

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, "Tapu dairesindeki işlemler, vatandaşlar için uzun ve yorucu bir süreç haline geldi. Ankara'da en kısa sürede sonuçlanan işlem üç günü buluyor ancak genellikle 25 güne kadar uzayabiliyor." ifadelerini kullandı.

''ACİL ÖNLEMLER ALINMALI"

ATEM Başkanı Akçam, tapu işlemlerinin hızlanması için yetkililere çağrıda bulunarak, "Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bu konuda çeşitli çalışmalar yapmıştı. Ancak hala işlemler beklenenden daha uzun sürüyor. Bu durumun düzeltilmesi için acil önlemler alınmalı." şeklinde konuştu.

Akçam, "Başvurudan sonra işlemlerin 18 ila 25 gün arasında sonuçlanmadığına sıkça şahit oluyoruz. Bu, gayrimenkul sektöründe ciddi mağduriyetlere yol açıyor." diye ekledi.

''SEKTÖR TEMSİLCİLERİ VE VATANDAŞLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR''

Özellikle Yenimahalle Tapu Müdürlüğü'nde işlemlerin aksadığını belirten Akçam, "Mülk satışlarının yoğun olduğu bir dönemde tapu işlemlerinin gecikmesi, sektör temsilcileri ve vatandaşları olumsuz etkiliyor. Defalarca yapılan başvurulara rağmen durumda bir düzelme gözlenmiyor. Örneğin, Yenimahalle Tapu Müdürlüğü'nde 18 Nisan 2024 tarihinde yapılan bir başvuru hala sonuçlanmadı." şeklinde konuştu ve başvuru numarasını da paylaştı.

Akçam, "Tapu işlemlerinin tamamen dijital ortamda gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın duyurduğu çalışmalar bu yönde ilerliyor ancak uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor." dedi.

Akçam, "Tapu işlemlerinin internet üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak olan Web Tapu uygulaması ve 'Türkiye Tapu' uygulamasının 2024 yılının sonunda devreye alınması planlanıyor. Ancak bu sürecin hızlandırılması ve vatandaşların zaman kaybının önlenmesi için bu uygulamaların acilen hayata geçirilmesi gerekiyor." şeklinde sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri