Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Baran, “Hazır giyim ve tekstil hem ülkemizin hem de Ankara’nın stratejik sektörlerinden biridir. Bu sektör, özellikle istihdam açısından büyük bir rol oynamaktadır ve iş gücünün yarısından fazlasını kadınlar oluşturmaktadır. 2023 yılında, dünya ticaretindeki zorluklara rağmen, sektör 19,3 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmayı başardı. Bu başarı, katma değerli üretimin cari dengeye katkısını da ortaya koyuyor” dedi.
Başkan Baran, fuarın başkent için önemli bir adım olduğunu vurguladı. “Bu fuar, Ankara’da moda sektöründe yeni bir başlangıcın habercisi. Şehrimize uluslararası bir fuar kazandıran Ankara Giyim Sanayicileri Derneği’ne ve ATO’nun sektör temsilcisi olan 2 No'lu Konfeksiyon - Hazır Giyim - Triko Meslek Komitesi ile 17 No'lu Tekstil-Tuhafiye-Mefruşat Meslek Komitesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Fuarların şehir ekonomisine katkısının büyük olduğunu belirten Baran, “Fuarlar sadece düzenlendiği sektöre değil, aynı zamanda şehirlerin ekonomisine de büyük katkı sağlar. Fuar dönemlerinde şehirler, normalden daha canlı hale gelir; oteller dolup taşar, taksi bulmak zorlaşır ve alışveriş merkezleri yoğunlaşır. Bu nedenle, Ankara’da fuar turizminin gelişmesi büyük önem taşıyor” dedi.
Baran, ayrıca Ankara’nın uluslararası fuar alanı ihtiyacına da değinerek, “Şu anda ATO Congresium, Ankara’nın fuar alanı ihtiyacına cevap veriyor ancak gerçek bir fuar alanına ihtiyacımız var. Yurtdışı uçuşların da bu bağlamda önemine dikkat çekmek istiyorum; Ankara’nın bu konuda hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Baran, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen “SOF’u Okumak, SOF’u Dokumak” temalı defileyi izledi ve fuar stantlarını ziyaret etti. Hazır giyim sektörünün önde gelen 100’e yakın markası ve 22 ülkeden 400’e yakın alıcının katıldığı fuar, 7 Eylül’e kadar ziyaretçilere açık olacak.