ATO Başkanı Gürsel Baran kış lastiği ile ilgili uyarılarda bulundu

ATO Başkanı Gürsel Baran, 39 No’lu Lastik, Jant, Akü Toptan ve Perakende Satış-Servisi Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte komiteye kayıtlı işletmeleri ziyaret etti.

İşletmeleri ziyareti sırasında incelemelerde bulunan ATO Başkanı Gürsel Baran, sektör hakkında bilgi edindi. Ayrıca, ATO üyeleriyle sohbet ederek taleplerini, görüşlerini ve önerilerini dinledi.

''KAR YAĞMASA BİLE KIŞ LASTİĞİNİ TAKIN''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemelerine göre, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında ticari araçlarda kış lastiği kullanımının zorunlu olduğunu hatırlatan Baran, küresel ısınmanın mevsim normallerini değiştirdiğini belirtti. Hava koşullarındaki ani değişimlere karşı tedbirli olunması gerektiğini vurgulayan Baran, özellikle kar yağışının olmaması veya iyi hava koşullarının devam etmesi durumunda dahi kış lastiği takılmasını önerdi.

Gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki derece farkının kazalara neden olduğuna dikkat çeken Baran, kış lastiklerinin 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda daha iyi yol tutuşu sağlayarak sürücülere güvenli bir sürüş imkanı tanıdığını ifade etti. Sürücülerden mevsimine uygun lastik kullanmalarını ve bu sayede trafik kazalarının önlenmesine katkı sağlamalarını rica etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri