ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bu teşviklerin ücretten sigorta primine, askerlikten sağlık giderlerine kadar birçok alanda verilmesinin, ara eleman bulma sorununa katkı sağlayabileceğini vurguladı.
Pandemi sonrasında reel sektörde ara eleman bulma sıkıntısının arttığına dikkat çeken Baran, inşaattan sağlığa, tekstilden mobilyaya kadar hemen her sektörde bu sorunun yaşandığını ifade etti. Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve mesleki ve teknik eğitimde önemli adımlar attığını belirten Baran, mesleki eğitim almış olanların, reel sektörün temel gücü olduğunu ve bu alandaki potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Baran, gençlerin ve ailelerin iş bulmanın tek yolu olarak üniversiteyi gördüğü bir algının değişmesi gerektiğini, iyi bir iş bulmanın mesleki eğitimden geçebileceğini anlatılması gerektiğini söyledi. Üniversite mezunlarının iş bulma sorununu ve işverenlerin aradığı nitelikte eleman bulma sorununu dile getiren Baran, mesleki ve teknik eğitimden geçmiş çalışanlara sağlanacak kolaylıkların, bu sorunların aşılmasında önemli bir adım olacağını ifade etti.
"Meslekliye teşvik, ara eleman sorununun aşılmasında güçlü bir adım olacaktır" diyen Baran, bu teşviklerin, reel sektörün karşılaştığı ara eleman sıkıntısının çözümüne katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.