ATO, işbirliği imza törenine ev sahipliği yaptı

ATO Başkanı Gürsel Baran, yapı kimyasalları sektörünün önde gelen şirketlerinden MBT Teknik’in, alman Master Builders Solutions ile ATO ev sahipliğinde gerçekleştirdiği iş birliği imza törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Baran, “Yapı kimyasalları sektöründe, üretici ve ihracatçı olarak önemli bir ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yapı kimyasalları sektörünün önde gelen şirketlerinden MBT Teknik Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (MBT Tech), Alman Master Builders Solutions ile ATO ev sahipliğinde gerçekleştirdiği iş birliği imza törenine katıldı.

Türkiye’de yapı kimyasalları alanında üretim yapan Ankara merkezli Aykimtaş Anadolu Yapı Kimyasalları San. Tic. A.Ş. ile İstanbul merkezli Nanotek İnşaat Sanayi ve Yapı Malzemeleri Tic. A.Ş. ortakları tarafından kurulan MBT Teknik Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin, inşaat sektöründe yenilikçi beton katkı maddeleri ve çözümlerinde tanınmış global lider Alman Master Builders Solutions ile gerçekleştirdiği yatırım iş birliğinin imza töreni ATO Duatepe Salonu’nda yapıldı.

ATO Başkanı aynı zamanda Aykimtaş Yapı Kimyasalları şirket ortaklarından Gürsel Baran imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yapı kimyasalları sektöründe önemli bir üretici ve ihracatçı ülke durumuna geldiğini belirterek, özellikle komşu ülkelerle ihracatını her geçen yıl arttırdığını ifade etti. Baran, “Türkiye, ihracatında yer alan ilk 10 pazara, geçtiğimiz yıl 470,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam, toplam ihracat pazarının yaklaşık yarısını oluşturuyor. 2023 yılında dünya ihracatındaki düşüşe rağmen ihracatımız yüzde 7,8 artarak, 911 milyon dolara yükseldi. Böylece Türkiye’nin yapı kimyasalları ihracatının dünya pazarları içindeki payı ise yüzde 2,09’dan yüzde 2,28’e çıktı” dedi. Baran, deprem kuşağı üzerinde yer alan Türkiye’nin inşaat sektörüne teknolojik, yenilikçi ve güvenilir ürün ve çözümler sağlamadaki önemine de dikkati çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri