ATO Ostim Teknik Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı

Ankara Ticaret Odası (ATO), üyelerinin gelişimine destek sağlamak ve Başkent ile ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla OSTİM Teknik Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Eğitim, proje, ortak atölye, laboratuvar ve sosyal alan kullanımı gibi konuları kapsayan iş birliği protokolü imza törenine ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer önemli isimler katıldı. Törende iş birliği alanları ve detayları üzerinde görüşüldü.

SANAYİ BÖLGESİ İÇİNDE YER ALAN İLK ÜNİVERSİTE

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, OSTİM Teknik Üniversitesi ile yapılan iş birliği protokolü töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin Türkiye'de bir sanayi bölgesi içinde yer alan ilk üniversite olduğunu vurgulayarak, bu özelliğin ATO üyelerinin gelişimine, ticaretlerine ve ihracatlarına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti. Baran, ATO'nun üniversitelerle iş birliğini önemsediğini belirterek, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri üyelerine aktarmaya çalıştıklarını ve bu iş birliğiyle ekonomik büyümeyi ivmelendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca, dünya genelinde kalkınmanın üniversite ve reel sektör iş birliğiyle mümkün olduğunu vurgulayarak, bu iş birliğinin ekonomik büyümeyi destekleyeceğine inandıklarını ifade etti.

DÜNYA GENELİNDEKİ DEĞİŞİMLERE UYUM SAĞLANMALI

Baran, bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelerin iş dünyasını e-ticaret, e-ihracat, yapay zekâ gibi yeni kavramlarla tanıştırdığını belirterek, üretim süreçlerinden ticarete kadar birçok alanda değişimin yaşandığını ifade etti. Baran, bu değişimin işletmeleri dönüşüme zorladığını ve rekabet gücünü artırmak amacıyla ATO olarak üyelerin dünya genelindeki değişimlere uyum sağlamalarını desteklediklerini söyledi.

ATO'DAN PROGRAMLARA KATILANLAR İÇİN EK İNDİRİM

Baran, ATO'nun OSTİM Teknik Üniversitesi ile imzaladığı iş birliği protokolü hakkında bilgi vererek, protokol kapsamında mesleki ve teknik eğitim, proje çalışmaları, danışmanlık hizmetleri, seminer ve konferans gibi konularda iş birlikleri gerçekleştireceklerini açıkladı. Protokolün ayrıca ATO üyeleri, çalışanları ve yakınlarının OSTİM Teknik Üniversitesi'nde lisansüstü programlardan yararlanma imkanını içerdiğini belirten Baran, ATO camiasından bu programlara başvuranların mevcut indirimlere ek olarak yüzde 35 'üreten Türkiye indirimi'nden de faydalanabileceğini söyledi.

ÜNİVERSİTEYİ KURANLAR MODERN AHİLER

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, yaptığı konuşmada Ahilik geleneğine vurgu yaparak, Ankara'nın Selçuklu devletinin çöküşünden sonra yaklaşık 80 yıl boyunca Ahiler tarafından yönetildiğini belirtti. Ankara Ticaret Odası'nın ticaret alanında önemli çalışmalara imza atan bir kurum olduğunu ifade eden Yülek, Ahilik geleneğinin günümüzde Ankara Ticaret Odası çatısı altında devam ettiğini söyledi. Ayrıca, OSTİM Teknik Üniversitesi'nin dünyada sanayicilerin kurduğu ve bir sanayi bölgesinin içinde yer alan tek üniversite olduğunu vurgulayan Yülek, üniversiteyi kuranların modern Ahiler olduğunu belirterek, görevlerinin bu Ahilik temsilcilerinin belirlediği hedefleri yerine getirmek olduğunu ifade etti.

ÜNİVERSİTELER EKONOMİK KALKINMANIN BİR MOTORU OLMALI

Yülek, üniversitenin 3 ana görevini belirterek, ilk olarak Türkiye için yeni insan kaynaklarını yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. İkinci görev olarak, bilgi üreterek bu bilgiyi öğrenciler ve hocalar aracılığıyla şirket kurarak, danışmanlık yaparak veya projelerle topluma hızlı bir şekilde aktarmak olduğunu ifade etti. Üniversitenin ekonomik kalkınmanın bir motoru olması gerektiğini belirten Yülek, toplumun içine girip uygulamak ve uygulatmak gerektiğini söyledi. Üçüncü olarak da toplumun önemsediği değerleri gençlere aktarmak ve bir sonraki nesle iletmek görevini belirtti.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ OLMADAN BAŞARILI OLUNMAZ

OSTİM Başkanı Orhan Aydın, işbirliği kapsamında yapılacak çalışmalarla Ankara'nın ihracatta daha üst sıralara çıkması gerektiğini belirtti. Aydın, dünya genelinde sanayi ve üretimdeki değişikliklere ayak uydurmanın, ticaretin şeklinin evrim geçirdiğini ifade ederek, üniversite-sanayi iş birliği olmadan başarılı olunamayacağını vurguladı. Ankara'daki üniversitelerin değerli olduğunu belirten Aydın, ticarette, sanayide ve üretimde üniversite bilgisinin dünya bilgisiyle buluşmasının önemine işaret etti. Aydın, Ankara'daki üniversitelerle iş birliği yaparak bu potansiyeli geliştirmenin önemine değindi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri