ATO, Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi için hazırlıklara başladı

ATO Başkanı Baran, coğrafi işaretli ürünlerin bulundukları bölgenin ticaret ve turizm alanında gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlayan önemli bir unsur olduğunu belirterek, "Başkentimizi ekonomilerde kaldıraç etkisine sahip coğrafi işaretli ürünlerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO), 2025 yılında düzenlenecek olan üçüncü Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi için harekete geçti. ATO Başkanı Gürsel Baran önderliğindeki heyet, İsviçre ve Fransa'yı ziyaret ederek, zirve için çalışmalarını başlattı.

Ziyaretler kapsamında, Dünya Ticaret Örgütü'nde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Alparslan Acarsoy, Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı OriGin Genel Müdürü Massimo Vittori ve WIPO Markalar, Endüstriyel Tasarımlar ve Coğrafi İşaretler Departmanı Lizbon Tescili Direktörü Alexandra Grazioli gibi önemli isimlerle temaslarda bulunuldu.

ATO Başkanı Baran, ziyaretlerde coğrafi işaretli ürünler konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı yaparak, uluslararası kurum ve kuruluşlara zirve davetlerini iletti. Başkent Ankara'yı, coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik etkisini artırarak bu alanda bir merkez haline getirme hedeflerini vurguladı.

Fransa'nın Comté Peyniri üretim merkezinde yapılan incelemeler ve ziyaretler ise heyete, coğrafi işaretli ürünlerin yerinde incelenmesi fırsatı sağladı. Comté Peyniri Mesleklerarası Yönetişim Komitesi Başkanı Valery Elisseeff ve üreticilerle yapılan görüşmelerde, ürünün üretim süreçleri ve coğrafi işaretlerin önemi detaylı bir şekilde ele alındı.

ATO Başkanı Baran, Ankara'nın coğrafi işaretli ürünler konusundaki çalışmalarını anlatırken, şehrin değerlerine kazandırdıkları coğrafi işaretlerle ilgili bilgi verdi.

Baran, coğrafi işaretli ürünlerin bulundukları bölgenin ticaret ve turizm alanında gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlayan önemli bir unsur olduğunu belirterek, "Başkentimizi ekonomilerde kaldıraç etkisine sahip coğrafi işaretli ürünlerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gelecek şubat ayında düzenlenecek üçüncü Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne uluslararası katılımcıların yoğun ilgi göstermesini bekleyen ATO, etkinlik kapsamında düzenlenecek fuar ve konferanslarla Ankara'yı uluslararası arenada tanıtmayı planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri