Ankara Ticaret Odası ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi arasında imzalanan protokol, ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Finansal Bilimler Fakültesi Sigortacılık Bölümü iş birliğinde gerçekleştirildi. Eğitim, staj, araştırma, organizasyon ve etkinliklerin yanı sıra danışmanlık hizmetlerini kapsayan iş birliği, uzaktan veya yüz yüze tezsiz yüksek lisans ve özel eğitim programlarında ATO üyesi firma yetkililerine kontenjan ayrılmasını da içeriyor.
GENÇLER KOLAYCA İŞ BULACAK
ATO Duatepe Hizmet Binası’nda düzenlenen imza töreninde konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, "Protokol kapsamında Ankara Ticaret Odası, öğrencilerin zorunlu ve gönüllü stajları konusunda üniversite ile firmalar arasında köprü rolü üstlenecek. Bu sayede hem öğrencilerimizin hem de sigorta sektörümüzün gelişimine katkı sağlayacağız" dedi. Baran, sigortacılığın dünya genelinde hızla gelişen bir sektör olduğunu vurgulayarak, nitelikli iş gücünün önemine değindi.
Baran, ayrıca protokol dâhilindeki sigorta acentelerinin belirleyeceği kontenjan çerçevesinde stajyer alımlarının yapılacağını, bu iş birliği sayesinde öğrencilerin teorik bilgilerini pratik deneyimle birleştirerek sektörü daha yakından tanıma imkânı bulacaklarını belirtti. "Gençler sahada deneyim kazanırken, sigorta sektörü de nitelikli iş gücü için yetenekli gençlerle buluşma fırsatı yakalayacak" diye ekledi.
İSTİHDAM FIRSATI
Baran, bölümden dereceyle mezun olan ilk üç öğrenciye protokole dâhil olan firmalardan istihdam imkânı sağlanacağını ifade ederek, "Bu durum gençlerimiz için motive edici bir hedef sunarken sektördeki nitelikli çalışan sayısının artmasına da katkı sağlayacak" dedi.
KALKINMANIN ANAHTARI
Baran, ATO olarak üyelerinin ve çalışanlarının mesleki gelişimine önem verdiklerini ve bu çerçevede Başkent’teki üniversitelerle iş birliği protokolleri hayata geçirdiklerini belirtti. "İş dünyamız ve üniversitelerimiz arasındaki diyaloğu güçlendirmek, üniversitelerimizin bilimsel çalışmalarını reel sektöre aktarmak öncelikli hedefimiz. Reel sektör ve üniversite iş birliği kalkınmanın anahtarıdır. Üniversitelerimizin birikimlerini sektörlerimize aktarması, iş dünyamızın bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek işlerine entegre etmesine katkı sağlıyor" dedi.
BOSTANCI: "HAYATIN DİNAMİĞİ TİCARET"
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı ise üniversitelerin pratik eğitimi sadece kendi imkânlarıyla gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığını dile getirdi. Bostancı, "Öğrenciler kitaptan öğrendiklerini hayatın gerçek zemininde test ettiklerinde teori ve pratik iş birliği gerçekleşir. Hayatın dinamiği ticaret. Türkiye'nin kalkınması, büyümesi, gelişmesi ticaretle mümkündür" dedi. Ticaretin en kutsal işlerden biri olduğunu belirten Bostancı, ATO’nun iş birliği ile önemli sonuçlar elde edeceklerini söyledi.