Ankara Ticaret Odası'nın 60 No'lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından düzenlenen toplantıda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işbirliğiyle 'Sosyal Güvenlik Sisteminde İşletmelere Sağlanan Teşvikler ve Prim Ödeme Sisteminde Kolaylıklar' konusu ele alındı. Toplantı, ATO Meclis Salonu'nda gerçekleşti.
Açılış konuşmalarını ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ve Ankara SGK İl Müdürü Saffet Temel’in yaptığı toplantıya, ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Abdurrahman Işıksever ile ATO’nun 16 No’lu Ekmek ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi, 40 No’lu Pastacılar, Çikolata ve Tatlıcılar Meslek Komitesi, 48 No’lu Hazır Yemek Hizmetleri-Kantin İşletmeciliği Meslek Komitesi üyeleri ve çok sayıda ATO üyesi ile SGK yetkilileri katıldı.
KOMİSYONLAR İŞVERENİN YÜKÜNÜ ARTIRIYOR
ATO Başkanı Gürsel Baran, SGK'nın işverenlere sunduğu hizmetlerden ve teşviklerden memnuniyet duyduklarını belirterek konuşmasına başladı. Baran, kredi kartıyla yapılan sigorta prim ödemelerinde bankaların yüzde 4'e varan oranlarda komisyon aldığını ve bu durumun işverenlerin yükünü artırdığını ifade etti. İşverenlerin prim ödemelerinde komisyon alınmamasını talep etti ve bu konunun üyelerinin sıkça dile getirdiği bir istek olduğunu vurguladı. Ayrıca, kredi kartıyla yapılan vergi ödemelerinde de benzer bir durumun yaşandığını belirterek, konunun çözüme kavuşturulacağına inandıklarını ifade etti.
Baran, yiyecek-içecek sektöründeki sorunlara da değinerek, sektörde uygulanan farklı KDV oranlarının karmaşaya neden olduğunu belirtti. Vergi sisteminde sadeleşmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Baran, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın vergi sistemiyle ilgili reform hazırlığı içinde oldukları açıklamalarından memnuniyet duyduklarını ifade etti.