Avukat Mehmet Ali Alan'dan Mansur Yavaş'a 'Hodri meydan' çağrısı

Avukat Mehmet Ali Alan, konuk olduğu bir televizyon programında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisine açtığı davalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara'nın tanınmış ünlü avukatlarından Kırşehirli Avukat Mehmet Ali Alan, katıldığı Uyan Türkiyem adlı programda önemli açıklamalarda bulundu. Alan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisine 'görevi kötüye kullanmak' gerekçesiyle açtığı davaların iftira olduğunu vurguladı.

YAVAŞ YARGI DUVARINA ÇARPTI

Avukat Alan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisini birkaç neden üzerinden dava ettiğini açıkladı. Gerekirse ABB Başkanı Yavaş ile de karşı karşıya gelerek belgeler üzerinden kendisine açılan davaların iftira olduğunu açıklayabileceğini anlatan Alan, Yavaş'ın bu süreçte yargı duvarına çarptığını dile getirdi.

Alan, yaptığı konuşmada, ABB Başkanı Yavaş'ın kendisini dava etmesindeki ilk neden olarak, hem Ankara Büyükşehir Belediyesinin hem Sinan Aygün'ün hem de eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in avukatlığını yapması olarak açıkladı. Daha sonra Yavaş'ın çeşitli televizyon kanallarında haksız yere kendisini suçladığını ve kamuoyuna yanlış bilgi verdiğini dile getiren Alan, Yavaş'ın ikinci şikayetten daha kendisini dava ettiğini söyledi. Yavaş, TOGO kuleleri ile ilgili açılan davalarda verilen kararın kendilerine bildirilmediği gerekçesiyle Alan'ı şikayet etti.

''GEÇMİŞTE ONUN HAKKINDA İHBARDA BULUNDUM''

Bu suçlamaları reddeden Alan: '' Ankara Büyükşehir Belediyesi Mimarlar Odasının açtığı davanın reddini istiyor. Sinan Aygün de aynı davanın reddini istiyor. Mansur Yavaş, kendisinin hukukçu olduğunu söylüyor. Burada menfaat çatışmasının olmadığını bile bile bana nasıl iftira atıyor? Benimle ilgili birinci şikayeti bu hem belediyenin hem Sinan Aygün'ün hem de Melih Gökçek'in avukatlığını yaptığım için şikayet etti. İkinci şikayeti ise kararları gizledi dedi. Mahkemenin kararına göre yoğunluğun 1.50'den 2.10'a çıkarılması haksızlıktır diyor ve mahkeme kararı reddediyor. 17. idare mahkemesinin kararı belediyeye tebliğ oluyor. Meclis bu tebligata uyuyor. Buna rağmen benim kararı gizlediğimi söylüyor. Bana kararı bildirseydi ben gidip mühür vuracaktım diyor. Senin belediye meclisin bu karara uymuş 1.5'0ye indirmiş. Planlar iptal edildi meclis uydu.'' dedi.

Kendisine açılan davaların sonucunda 14 tane davayı kazandığını dile getiren Alan, Yavaş'ın geçmişte yaşanan bir olay sebebiyle kendisiyle uğraştığını dile getirdi. Alan: ''Bana haksız yere kamu oyu nezdinde saldırdı. İftira attı. Çünkü ben geçmişte onun hakkında ihbarda bulundum. 70 kuruştan bir FETÖ vakfına arsa sattı diye. O zamandan bana kinlendi.'' dedi.

''PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM''

Kazandığı davaların ücretinin ABB tarafından kendisine ödeneceğini de söyleyen Alan: ''Bu fakir halkın parasını ABB ödeyecek.'' ifadelerini kullandı. Yavaş'ın kendisini Ankara Barosu'na şikayet ettiğini oradan hakkında işlem yapılmayınca Türkiye Barolar Birliğine de şikayet ettiğini açıklayan Alan, kendisinin de Yavaş'ı şikayet ettiğini ancak, Yavaş hakkında takipsizlik kararı verildiğini söyledi. 2019 yılında şikayette bulunduğunu ifade eden Alan: ''Ben Yavaş'ı 31.12.2019 tarihinde şikayet ettim. Bunun üzerine savcı takipsizlik kararı verdi. 15 gün içinde Küçükçekmece'de Sulh Ceza Hakimliği varken Bakırköy'e gönderiyor. Bakırköy Sulh Ceza Hakimi savcı doğru Alan yalan diyor. Ama bu kararı bana tebliğ etmediler. Yavaş'ın lehine 2 yıl orada beklettiler. Sayın savcı sen takipsizlik kararı verdin bunu kanunen yapamazsın ama Bakırköy'ün kararını bana neden göndermiyorsun? Bana karar 2 yıl sonra geldi. Ben o yazıyı yazmasam hiç gelmeyecek. Ben Adalet Bakanlığına itiraz ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Kendisine yapılan haksızlığın peşini bırakmayacağını dile getiren Alan, zamanında çok sayıda devlet adamının avukatlığını yaptığını ve kendisi hakkındaki iddiaların vatandaşlara yanlış aktarıldığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri