Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan, anadolugazete.com.tr'ye konuştu

Gölbaşı'na bağlı Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan, göreve geldiği günden itibaren unutulan mahalle dayanışmasının tohumlarını ekmeye devam ediyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Gölbaşı Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan, göreve geldiği andan itibaren yaptığı yardımlaşma çalışmalarıyla öne çıkıyor. Yerel seçim öncesi yeniden göreve talip olan Ceylan, yaptığı çalışmaları ve yeni dönemde seçilmesi halinde yapmak istediklerini anadolugazete.com.tr okurlarına anlattı.

Muhtar Cihat Ceylan, çalışmalarını şu şekilde anlattı:

"Muhtar olmadan önce, muhtar adaylarının genç yaştaki kişilerden seçilebileceği üzerine konuşurduk. Arkadaşlarımın da tavsiyeleriyle muhtarlığa aday oldum ve o günden bu güne çok şey başardık. Çocukluğumdan bu yana sosyal yönü güçlü ve yardımlaşmayı seven biriyim, muhtarlığımla birlikte bu yönüm daha da kuvvetlendi. Bir iken bin olduk."

"ULAŞILABİLİR MUHTAR OLMAK ÖNCELİĞİM"

"Mahallemdeki: Esnaf, öğrenci, ev hanımı, yaşlı, hasta… herkesin kapısını çalmak günlük işimin bir parçası. Günlük ziyaretlerimin yanı sıra sosyal medyayı da aktif kullanıyorum, böylece hızlı iletişim kurabilen ve aktif organize olabilen bir muhtarlık şansımız oluyor. Ulaşılabilir bir muhtar olmak öncelikli hedefim diyebilirim. Liderliğimde başlatılan 'Askıda İş' projesiyle, 2 bin 382 iş ilanıyla bin 500’den fazla işçinin istihdam edilmesi sağlandı. Günlük en az on kişiyle görüşüp, sosyal medya platformlarından yayınladığım ilanlarla birçoğunun işe başladığını söyleyebilirim. 'Askıda' başlığı altında ekmek, et, koli yardımları ve birçok iyiliğe vesile olduk.

"EN ÇOK KARŞILAŞTIĞIMIZ SORUN İŞSİZLİK"

"Son zamanlarda maaş yetersizliğinden kaynaklanan sorunlar hayatı zorlaştırdı. Bu tür sıkıntılar aile içerisinde geçimsizliğe yol açmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yeni yerine taşınan adliye ziyaretim sırasında, son iki senedir aile mahkemelerinin arttığını öğrendik. Maddi imkansızlık insanlarımızı zora sokan en büyük etkenlerden biri."

"DEPREMZEDELERİN İLK GÜNDEN BERİ YANINDAYIZ"

"6 Şubat deprem felaketinin yaralarını sarmak için muhtarlık olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Muhtarlığımıza ulaşan depremzedelerin barınma, eşya, gıda ve kişisel ihtiyaçlarına kadar her anlarında yanlarında olmaya çalıştık."

"AFİŞ VE PANKART DÖNEMİNİN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

"Siyasi birçok aday seçim dönemi için etrafa afiş ve pankart asıyor. Ben bu dönemin geride kaldığını düşünüyorum. İnsanlarında bundan çok büyük rahatsızlık duyduğunu düşünüyorum. Afiş ve pankart asacağım bütçeyle yaklaşan üniversite sınavı için mahallemiz başta olmak üzere ihtiyacı olan kız çocuklarının üniversite sınav ücretini ben karşılayacağım. Şu an 35 öğrencimize ulaştık. Bu projemizi duyan çevremizdeki insanlar da katkı da bulunmak istiyor."

GÖLBAŞI ESNAFI NE DÜŞÜNÜYOR?

Gölbaşı esnaflarından Zübeyir Mazman, mahalledeki durumu şu sözlerle değerlendirdi:

“Muhtarımızın deprem döneminde yaptığı yardımlar hepimiz için unutulmazdı. Bir amcanın evinin birlikte boya badanasını yaptık, bir aile bağı kuruldu. Deprem bölgesinden ailelerimizin yöresel yemeklerinin satışından tutun da çeşitli sosyal etkinliklere kadar birçok konuda omuz omuza verdik.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri