Bakan Kurum Sıfır Atık projesinde Kızılcahamam'ı örnek gösterdi

Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve 2017 yılında hayata geçirilen Sıfır Atık projesi, Kızılcahamam'da başarıyla uygulanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 2017 yılında başlatılan Sıfır Atık Projesi, Kızılcahamam'da dikkat çekici bir şekilde hayata geçiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, 2019’da pilot ilçe olarak seçilen Kızılcahamam’da geri dönüşüm için kapsamlı bir toplama sistemi kurulmuş durumda.

İlçe sakinleri, atıklarını çeşitli noktalara bırakabiliyor. Bu noktalar arasında sıfır atık bahçesi, sıfır atık otobüsü ve depozito iade noktaları yer alıyor. Her hane, Sıfır Atık Toplama Kartı sahibi olarak atıklarını teslim ettiklerinde, toplanan atık miktarına bağlı olarak kartlarına puan yükleniyor. Bu puanlar, ilçedeki marketlerde alışverişlerde kullanılabiliyor.

Kızılcahamam’da kurulan Sıfır Atık Bahçesi, beş farklı bölümden oluşuyor. Burada atıkların depolandığı alanın yanı sıra, öğretmenler ve öğrencilerin geri dönüşüm malzemeleri ile tasarım ürünleri ürettiği geri dönüşüm atölyesi de mevcut. Ayrıca, sıfır atık oyun alanı, takas sistemi ile kitap ve oyuncak satışlarının yapıldığı ambalajsız atık dükkanı ve sıfır atık kafeteryası ile bu projenin kapsamı genişletiliyor.

BAKAN KURUM PAYLAŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından Kızılcahamam'a ilişkin görüntüler paylaştı.

Paylaşımında pilot ilçe sayısının 7 bölgeye yayılacağına dikkati çeken Kurum, "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde başlattığımız Sıfır Atık Hareketimize pilot ilçe Kızılcahamam’da gencinden yaşlısına tüm vatandaşlarımız destek verdi. Şimdi pilot ilçe sayımızı 7 bölgeye yayarak Kızılcahamam gibi örnekleri daha da artıracağız." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri