Oyun sonunda oyuncuları uzun süre ayakta alkışlayan Bakan Tunç, ardından Karadağlı ile birlikte kulise inerek oyuncularla bir süre sohbet etti ve tebriklerini iletti. Oyunun, hukukun evrensel ilkesine uygun şekilde “şüpheden sanığın yararlanacağı” prensibini tiyatroya başarıyla uyarladığını belirten Bakan Tunç, bu tür eserlerin sanata katkı sağladığını vurguladı.
Bakan Tunç, oyunun teması hakkında şunları söyledi:
“Masumiyet karinesi, kişilerin lekelenmeme hakkı, bir kişinin suçluluğu kesin delillerle ispatlanmadan suçlu sayılmaması gerektiği gibi evrensel ilkelerin tiyatroya nasıl yansıtıldığını burada devlet tiyatrosu sanatçılarımız mükemmel bir şekilde sergilediler.”
Oyunun özellikle hukuk fakültesi öğrencileri için faydalı olduğuna dikkat çeken Tunç, sosyal medya çağında, özellikle devam eden davalarla ilgili yanlış kanaatlerin yayılmasının tehlikelerine vurgu yaptı:
“Sosyal medya ve dijital çağda, bir kişinin suçluluğu kanıtlanmadan yorum yapılması, suçlu ilan edilmesi ne kadar yanlış olduğunu bu tiyatro gösterisi bir kez daha gözler önüne seriyor. Gerçekten ders verici bir gösteri."
"EMPATİ KURMAK ÖNEMLİ"
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise, sosyal medyada oluşan linç kültürüne dikkat çekerek, empati kurmanın önemine vurgu yaptı. Karadağlı, “Başkasına kolayca uyguladığımız linç kültürü, kendimize yapıldığında çok tatsız olabiliyor. Bu da empati kurmamız gerektiğini gösteriyor” dedi.