Bakan Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale oto yolu ihalesinin tamamlandığını açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hafta içi yapılan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ihalesinin tamamlandığını açıkladı. Yol ihalesinde en düşük teklifi Fernas İnşaat verdi.

Yeni oto yolu yapımları için ihale süreçlerinde sona gelindi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğünce hafta içinde ihaleleri gerçekleştirilen iki otoyol projesine ilişkin bilgi verdi.

Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyollarının yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını belirten Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ihalesinde en düşük teklifi Fernas İnşaat'ın verdiğini belirtti.

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu yapımının gerçekleştirilmesi yönünde büyük bir adım atıldığını vurgulayan Uraloğlu, Antalya-Alanya Otoyolu ihalesini de gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Antalya-Alanya Otoyolu ihalesi için en düşük teklifin Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından verildiğini açıklayan Bakan Uraloğlu, "Projelerimizin ülkemize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

43 İLİN GEÇİŞ GÜZERGAHINDA KÖPRÜ OLACAK

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu'nun toplam 120 kilometre uzunluğunda olduğunu ifade eden Uraloğlu, proje kapsamında 7 kavşak, 4 tünel, 8 viyadük ve 3 otoyol hizmet tesisinin yapılacağını bildirdi.

yapılacak olan yeni oto yol ile Ankara-Kırıkkale kesiminde bulunan mevcut devlet yolundaki trafik yoğunluğunun azalması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri