Bakan Uraloğlu duyurdu: Ankara-İzmir arası 14 saatlik yol 3 saat 30 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, önemli projeler hakkında son dakika açıklamaları yaptı. Uraloğlu, Ankara-İzmir seyahat süresinin 14 saatten 3 saat 30 dakikaya ineceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Bakan Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Hendek sonrası kısmıyla ilgili planlarını da paylaştı. "Akyazı'dan Ankara'ya kadar 275 kilometrelik bir yol yapacağız. Akyazı'dan başlayarak Nallıhan üzerinden Beypazarı ve Sincan güzergahına devam edecek. Proje çalışmasına başladık" dedi.

"ANKARA-İZMİR YÜKSEK HIZLI TREN HATTI, 2027 YILI BAŞINDA DEVREYE GİRECEK"

Ayrıca, Sivas'tan Kars'a kadar hızlı tren hattının da devam etmesi gerektiğini belirten Uraloğlu, "Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı, 2027 yılı başında devreye girecek. 508 kilometre uzunluğundaki projede Emirdağ, Afyonkarahisar, Uşak, Alaşehir, Salihli, Manisa, Muradiye, Ayvacık, Emiralem ve Menemen olmak üzere 10 istasyon planladık. Proje kapsamında 40.7 kilometre uzunluğunda 49 tünel, 25.5 kilometre uzunluğunda 67 viyadük, 81 köprü, 781 menfez, 177 üst geçit ve 244 alt geçit inşa edilecek" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL İLE ANTALYA TRENLE BAĞLANACAK"

Bakan Uraloğlu, İstanbul ile Antalya'nın da trenle bağlanacağını ve Kırıkkale-Çorum hattı ihalesinin bu yıl, Çorum'dan Samsun'a kadar olan bölümün ihalesinin ise önümüzdeki yıl yapılacağını duyurdu. Samsun-Sarp arasındaki projenin ihalesinin de başlatıldığını belirtti.

Yolların akıllandırılması projelerinin devam ettiğini ifade eden Uraloğlu, şu anda 7 bin 500 metre fiber ağın bulunduğunu ve bunu 15 bine çıkaracaklarını, Hasdal ile havalimanı arasında 30 kilometrelik bir bölümde pilot uygulama yapacaklarını açıkladı. Antalya'da da benzer bir pilot uygulamanın yapılacağını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri