Bakan Yumaklı Ayaş’ta!

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ayaş’ta Bakanlığın desteklerinden yararlanan bir hayvan işletmesini ziyaret etti. Gençler ve kadınları desteklediklerini belirten Yumaklı, hem bitkisel hem hayvansal teşviklerin devam edeceğini açıkladı. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeni hayvancılık destekleri hakkında yaptığı değerlendirmede, verimli üretim yapan gençlerin ve kadınların üç yıl boyunca hangi destekleri alacakları konusunda hiçbir tereddüt yaşamayacakları bir sistemin hayata geçirildiğini belirtti. Yumaklı, Ayaş'ta Bakanlığın desteklerinden yararlanan bir hayvancılık işletmesini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

İLAVE DESTEKLER SAĞLANACAK

Yumaklı, yeni dönemde verimlilik kriterlerinin uygulanması halinde üreticilerin daha fazla destek alacağını ve verimli, kaliteli bir üretimin sağlanacağını vurguladı. Üç yıl boyunca üreticilerin hangi destekleri alabileceklerini gösteren yeni destekleme paketiyle ilgili olarak, hastalıklarla mücadele ve verimli üretim başlıklarının yer aldığını belirtti. Özellikle soy kütüğüne kayıtlı hayvanlar, yerli spermayla üretim ve verimlilik kriterlerine göre süt üretimi gibi faktörlerde ilave desteklerin sağlanacağını açıkladı.

GENÇLER VE KADINLAR DESTEKLENECEK

Gençler ve kadınların ilave desteklerle üretimde kalmalarını sağlamak amacıyla, önceki desteklerle kıyaslandığında dört katına kadar çıkan oranlarda destekleneceklerini belirten Yumaklı, verimlilik kriterlerinin hayvansal üretim sektöründe son derece önemli olduğunu ifade etti. Ari işletme olma konusunda yeterliklere sahip işletmelerin de ilave destekler alacağını ekledi.

“KALİTE ÜRETİMDEN GEÇER”

Bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünlerinde üretim planlamasının önemine işaret eden Yumaklı, bitkisel üretim planlamasının eylül itibarıyla yeni ziraat döneminde faaliyete geçeceğini söyledi. Tarımsal üretim konusunda güçlü bir ülke olmayı hedeflediklerini belirten Yumaklı, hem iç ihtiyaçları karşılamak hem de ihracat yapabilir hale gelmek istediklerini vurguladı. Bunun da verimli ve kaliteli üretimden geçtiğini ifade etti.

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri