BAKAP'a yeni fidanlık açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'yeşil odaklı' projeleri kapsamında ANFA Genel Müdürlüğü, şehre daha fazla yeşil alan kazandırmak amacıyla BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı'nda yeni bir fidanlık açtı.

BAKAP'a açılan fidanlık, Ankara'da üçüncü olarak sunuldu ve 41 dönüm arazi üzerine kuruldu. BAKAP Fidanlık bünyesinde 45 farklı türden 15 bin adet boylu yapraklı ve ibreli ağaç ile 35 farklı türden 250 bin çalı bulunuyor.

Fidanlıkta üretilen ve yerli üreticilerden tedarik edilen bitkiler, adaptasyon sürecinden geçirildikten sonra Ankara genelindeki yeşil alanlara, refüjlere ve parklara dikiliyor.

''45 FARKLI TÜR AĞACIMIZ VE 35 FARKLI TÜRDE ÇALIMIZ BULUNUYOR''

ANFA Genel Müdürlüğü Peyzaj Müdür Yardımcısı Bünyamin Doruk, "BAKAP Tarım Kampüsü’nde yer alan fidanlık 41 dönüm arazi üzerine kuruldu. Bu alan içinde yaklaşık 15 bin yapraklı ağaç ve 250 bin çalıyı barındırıyoruz. Ankara genelinde 3 tane fidanlığımız bulunuyor, bunlar BAKAP, Göksu ve Anadolu Bulvarı fidanlığı... Fidanlıklarımızda yaklaşık 45 farklı tür ağacımız ve 35 farklı türde çalımız bulunuyor. 2023 yılı içerisinde yaklaşık 100 bin adet ağaç 1,5 milyon da çalı sevkiyatı gerçekleştirdik. Ayrıca Kahramankazan’da yapımına başladığımız Kazanova fidanlığımız faaliyete geçti. 17 dönüm arazi üzerine kurulu fidanlıkta 10 bin adet yapraklı ağaç ve 250 bin çalıyı barındırmayı planlıyoruz. Fidanlıklarımızda bulunan bitkilerimizi öncelikle Ankara genelindeki yerli üreticilerimizden, geri kalan kısmını da Türkiye geneli yerli üreticilerimizden en uygun fiyatla tedarik ediyoruz. Bu fidanların adaptasyonunu sağlayarak yeşil alanlara, refüjlere ve parklara dikilmesini gerçekleştiriyoruz" dedi.

1 MİLYON 600 BİN AĞAÇ VE ÇALININ SEVKİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Son 3 yıl içerisinde Ankara'ya 3 yeni fidanlık kazandıran Büyükşehir Belediyesi, toplamda 1 milyon 600 bin ağaç ve çalının sevkiyatını gerçekleştirdi. Anadolu Bulvarı Fidanlığı'nda 13 bin metrekare alan ve 500 bin çalı ve ağaççık üretirken, Göksu Fidanlığı ise 27 bin metrekare alanda 12 bin yapraklı ve ibreli ağaç bulundurarak restore edilmiş ve tam kapasite hizmet vermeye başlamıştır. Ayrıca, Kahramankazan ilçesinde 17 bin metrekare alana sahip Kazanova Fidanlığı'nın yapım çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri