Başkan Beşikçioğlu: Gaziler gururumuz

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Beşikçioğlu, Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kahramanlıklarla gazi unvanına sahip olan kişilerin ülkemizin gururu olduğunu vurguladı.

Başkan Beşikçioğlu mesajında, "Şanlı tarihimizin her döneminde büyük fedakarlıklar göstererek şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşmış gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharlarıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Kurtuluş Mücadelesi’ndeki önderliğinden dolayı Gazi unvanı almıştır. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.

GAZİLERİMİZ TÜRK TARİH MÜZESİ PARKI’NI ZİYARET ETTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle, Gaziler Günü vesilesiyle düzenlenen özel bir etkinlikte, yaklaşık 30 kişilik bir gaziler grubu, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan Türk Tarih Müzesi Parkı’nı ziyaret etti. Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen bu etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yetkilileri İlknur Çiftehan ve Fatma Ayşe Güngör ile Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Cemal Koçakelçi ve Samet Hayrullah Aktaş da hazır bulundu.

Ziyaret sırasında, gaziler Türk Tarih Müzesi Parkı'ndaki Atatürk ve Türk Devletleri’nin kurucularının heykellerini inceledi. Hilal şeklindeki havuz çevresinde yapılan yürüyüş, Kurtuluş Savaşı'ndan izler taşıyan rölyefler ve diğer tarihi kompozisyonlarla devam etti. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve diğer önemli askerlerin heykelleri önünde saygı duruşunda bulunan gaziler, bu tarihi mekanın kendilerine büyük bir gurur ve duygu yaşattığını ifade ettiler.

Gazilerimiz, müzede yer alan detaylı eserlerin ve tarihî kompozisyonların, şanlı Türk tarihini daha yakından hissetmelerini sağladığını belirterek, memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu ziyaret, Gaziler Günü’nün önemini vurgulayan anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri