Başkan Koç Haymana esnafı ile bir araya geldi

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, esnaflarla bir araya gelerek bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, gelecekteki projeleri anlattı ve esnafların taleplerini dinledi.

Haymana Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya esnaflar yoğun ilgi gösterdi ve salonu tamamen doldurdu. Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, göreve gelişlerinin üzerinden altı ay geçtiğini vurgulayarak, bu süre zarfında neler yapıldığını, devam eden projeleri ve gelecekte hayata geçirilecek çalışmaları paylaşmak amacıyla bu buluşmayı organize ettiklerini söyledi. Aynı zamanda, esnafların öneri ve taleplerini dinlemek, onların beklentilerine yanıt vermek için bu tür toplantıların önemine değindi.

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, yeni kaplıca tesisinin tamamlanmasının ardından hedeflerinin mayıs ayında başlayacak yeni sezon olduğunu belirtti. Başkan Koç “Yeni kaplıca tesisimizin 2023 Aralık ayında bitmesi gerekiyordu. Göreve geldiğimizde üç yılda sadece yüzde 30’u bitmiş, maliyeti sürekli artan bir yapıyla karşılaştık. Geride bıraktığımız 6 ayda yaptığımız çalışmalarla önümüzdeki sezon hizmet verecek hale getirdik. O tarihe kadar bütün çalışmalarımızda kent mobilyalarımızı yenilemeye, değiştirmeye odaklandık. Bu amaçla kilittaş çalışması, kaldırım çalışması, orta refüj, aydınlatma projesi ve çöp konteynırı giydirme çalışmalarımızı yaptık." diye konuştu.

Kentin çehresini değiştirecek çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Koç, konuşmasında şunları ifade etti: "Kemerli aydınlatma ve kuru peyzaj çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Cimcime Meydanı’na bir Kent Meydanı yapacağız. İlçemizin en önemli mesire alanı Bağdeğirmen’in çehresini değiştiriyoruz. Buraya bir gölet yapıyoruz. Çevresinde bisiklet yolu olacak. Ayrıca ilk aşamada biri açık biri kapalı olmak üzere iki tane tane düğün salonu inşaa ediyoruz. Artık hemşehrilerimiz düğünlerini Ankara’da, Polatlı’da ve Gölbaşı’nda değil kendi ilçesinde yapacak. Hanımlar Konağımızı önümüzdeki hafta açıyoruz.”

"HAYMANA'YI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞTURACAĞIZ"

Ankara’nın en kadim ilçesi olan Haymana’yı hak ettiği değere kavuşturacaklarını ifade eden Başkan Koç, yapılacak projelere de değindi. Levent Koç, “İlçemizi hak ettiği yere kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yitirdiğimiz değerimiz Uyuz Hamamını yeniden ilçemize kazandırıyoruz. Bunun yanı sıra Papazın Evi, tarihi redif taburu binası ve eski cezaevi gibi ilçemizin önemli tarihi binalarının restorasyonunu gerçekleştirip buraları hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca otogar, kapalı çarşı, tarım müzesi, Medrese Kaplıcası dükkân projesi gibi birçok projeyi de hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN BORÇLU İLÇESİNİ DEVRALDIK"

Göreve geldiklerinde nüfusuna oranla Türkiye’nin en borçlu belediyesini devraldıklarını belirten Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, “Yaklaşık dört yüz milyon lira borç vardı. Ortada elle tutulur bir hizmet de yoktu. Yaptığımız çalışmalar ve girişimlerle borcumuzu bugün itibariyle yaklaşık yüz yetmiş milyon liraya indirdik. SGK ve vergi borçları konusunda Maliye Bakanlığıyla arsa karşılığında anlaştığımızda da borcumuzu altmış milyon liraya indireceğiz. Büyük bir borcumuz kalmayacak.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri