Başkan Şahin, "Bir Başkent'in Doğuşu" fotoğraf sergisini ziyaret etti

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, "Ankara’nın başkent oluşunun 101. yıl dönümünde, belediyemizin düzenlediği “Bir Başkentin Doğuşu” fotoğraf sergisi ile bu anlamlı günü coşkuyla kutladık. " dedi.

Mamak Belediyesi, Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla "Bir Başkentin Doğuşu” adlı fotoğraf sergisi ziyarete açıldı. 50 Fotoğraftan oluşan "Bir Başkent'in Doğuşu" fotoğraf sergisiyle, Cumhuriyetin ilanından bugüne Ankara’nın değişimi, tarihi ve kültürel zenginlikleri Musiki Muallim Mektebinde sergileniyor.

Fotoğraf sergisini ziyaret eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Ankara’nın başkent oluşunun 101. yıl dönümünde, belediyemizin düzenlediği “Bir Başkentin Doğuşu” fotoğraf sergisi ile bu anlamlı günü coşkuyla kutladık. Sergimizde, Ankara’nın Kurtuluş Mücadelesi’nden Cumhuriyetin ilanına kadar geçen süreçteki önemli anlarına tanıklık eden karelerle, milletimizin bağımsızlık yolundaki adımlarını bir kez daha hatırladık."

Sergi, 20 Ekim'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Şahin, Ankara’nın başkent ilan edilmesinin Türkiye’nin geleceğine atılan en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.

Başkan Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "1923 yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Ankara’nın başkent ilan edilmesi, Türkiye’nin geleceğine atılan en önemli adımlardan biri olmuştur. Bu karar, sadece coğrafi bir değişiklik değil, bağımsızlık mücadelemizin ruhunu ve milli iradeye dayanan yeni bir devletin inşa sürecini simgelemektedir. Bu anlamlı gün hepimize kutlu olsun" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri