Başkent Ankara'da deprem bölgesindeki hayvanlar için kermes düzenlendi

Başkent Ankara'daki birçok STK, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki hayvanlar için mama kampanyası yürütüyor.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Depremlerin birinci yılında bölgeye mama desteği sağlamak amacıyla Ayrancı Pati Kurtarma ve Patikara Hayvan Koruma Derneğince "Deprem Bölgesi Hayvanları ve Sokak Hayvanları Yararına Dayanışma Kermesi' düzenlendi.

Kermeste, ikinci el kıyafet, mont, takı, kitap, kaset, mutfak ve süs eşyaları satışa çıkarıldı. Kermesten elde edilen gelirler ise Ayrancı Pati Kurtarma ve Patikara Hayvan Koruma Derneği tarafından sokaktan kurtarılan hayvanların tedavi ödemelerine ve Hatay'daki sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.

ANKARALI STK'LAR DEPREM BÖLGESİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Türkiye, 6 Şubat'ta tarihe 'asrın felaketi' olarak geçen büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldı. Yıkıcı depremlerin etkisiyle 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. İlk günden bu yana milyonlarca insanın tek yürek olduğu yıkıcı depremlerin üzerinden 1 yıl geçti...

Acının 'dayanışma' ile hafifletilmesi için birçok çalışmanın yürütüldüğü Ankara'da da bölgedeki sokak hayvanlar unutulmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri