Başkent Ankara'da 'Devlet Tiyatroları her yerde' etkinliği düzenlendi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, "Devlet Tiyatroları Her Yerde!" adlı etkinlik, Ankara Resim ve Heykel Müzesi'ndeki Türk Ocağı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde bulunan Türk Ocağı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Tamer Karadağlı, sözlerine usta sanatçıları anarak başladı. O sanatçıların izinden gitmek gerektiğini vurgulayan Karadağlı tiyatro sanatının seyir defterini Devlet Tiyatroları ile özdeşleştirdi.

Karadağlı, Asuman Koral, Yıldız Kenter ve Ali Ecder Akışık'ın tiyatroya olan tutkusunu vurgulayarak, onların izinden gitmenin sanatçının temel görevi olduğunu ifade etti. Karadağlı, önümüzdeki yıl 75. yılını kutlayacak Devlet Tiyatroları'nın asıl amacının, çağdaş Türk toplumunun tiyatrosunu nasıl şekillendireceğinin oyununa alınacağını belirtti. Devlet Tiyatroları'nın bayrağının dalgalandığı her yerde Tiyatro sanatını götürmeyi amaçladığını ve 75. yılda ulusal Tiyatroyu geliştirmeyi hedeflediğini vurguladı. Farklılıkların bir arada, geniş kesimlerine yönlendirilmesinin önemine değindi.

Karadağlı, kültürel işbirliğinin gerçekleştirilmesi amacıyla çeşitli projeleri hayata geçireceklerini ifade etti. Türk oyun sanatının maddi katkı sağlamayı, yerli yazarların varlığını ve Türk eserlerinin tanıtılmasını amaçladıklarını belirtti. Karadağlı, önemli projelere imza atacaklarını ifade ederek, repertuvarlarında çağdaş edebiyat eserlerine daha fazla yer vereceklerini, festivallerde öne çıkacak yerli yapımlar ve önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Ayrıca Devlet Tiyatroları'nın geçmişiyle özdeşleşen Ankara Devlet Konservatuvarı Binası'nı sanat merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ve sahne sayısını çoğaltmak için çalışma yaptıklarını belirtti. Ayrıca Ankara’nın Gölbaşı ve Etimesgut ilçelerinde de protokollerin kısa sürede imzalanacağını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri