Başkent Ankara’nın göbeğinde ölüme davetiye çıkartıyorlar!

Türkiye’de her yıl onlarca vatandaş trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Bu kazaların bir kısmı sürücü hatalarından bir kısmı da yayaların dikkatsizliğinden kaynaklanıyor.

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Başkent Ankara’nın göbeğindeki Sıhhiye köprüsü altında trafiği tehlikeye atan yayalar, adeta ölüme davetiye çıkartıyor. Her yıl onlarca vatandaşımızı kaybettiğimiz trafik kazalarından ders çıkarmayan vatandaşlar, akan trafikte karşıdan karşıya geçerken hem sürücüleri tehlikeye sokuyor hem de can güvenliklerini hiçe sayıyor.

Atatürk Bulvarı’nda yayaların geçişine kapalı olan alanlarda benzer tehlike bir kez daha yaşandı. 40 ve 60 yaş üzeri iki vatandaş, Sıhhiye köprüsü altındaki akan trafiğe rağmen hayatlarını riske atıp karşıdan karşıya geçti. Yayaların geçişini gören sürücüler ise ani fren yaparak kazalara yol açıyor.

ÜST GEÇİTLERİ KULLANMIYORLAR!

Yayalar için uyarı levhalarının olmasına rağmen çoğu zaman yaya üst ve alt geçitleri kullanılmıyor. Bunlardan biri de Sıhhiye’deki Adalet Sarayı karşısındaki üst geçit. Yayalar, karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçmek için üst geçidi kullanmak yerine hem trafiği riske atıyor hem de ölüme davetiye çıkartıyor. Sıhhiye’deki Atatürk Bulvarı üzerindeki bariyerlerin boşluğundan faydalanan yayalar, akıcı trafikte ölüme davetiye çıkarmaya devam ediyor.

HAZİRAN 2023 VERİLERİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığının resmi internet sitesinde Karayolu Trafik Kaza İstatistiklerine bakıldığında Haziran 2023 verilerinde bin 335 ölümlü ve yaralanmalı kaza olduğu görülüyor. Ankara’da meydana gelen bu kazalarda ise 20 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri