Başkent Marketlerden üreticilere büyük destek!

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Halk Ekmek Fabrikası, kurulduğu günden bugüne kadar 73 kooperatiften yaklaşık 550 milyon liralık yöresel ürün satın alarak üreticilere büyük destek sağladı. Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma hamlesi kapsamında hayata geçirilen 'Başkent Market' projesi, hem üreticilere ekonomik katkı sağlıyor hem de Başkentlilere doğal ve uygun fiyatlı ürünler sunuyor.

Ankara Halk Ekmek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Pala, yaptığı açıklamada, “Ankara Halk Ekmek olarak 5 yıl önce başlattığımız Başkent Market projesiyle üretici kooperatiflerimizin yanında olduk. Toplam 73 kooperatiften yaklaşık 550 milyon liralık yöresel ürün satın alarak üreticilerimize önemli ekonomik destek verdik. Şu anda 7 Başkent Market şubemiz, 3 Fabrika Satış Mağazamız, 3 Başkent Büfemiz ile 6,5 milyon Ankaralıya en iyi ve en kaliteli hizmeti en uygun fiyata sunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın öncelikli projeleri arasında yer alan Başkent Marketler, Türkiye'nin en büyük belediye marketi olma özelliğini taşıyor.” dedi.

İLKİ ETİMESGUT'TA AÇILMIŞTI

İlki 29 Nisan 2020'de Etimesgut'ta açılan Başkent Marketlerin sayısının artırılması planlanıyor. Bu proje ile özellikle Ankara'nın çevre ilçelerindeki üreticiler kooperatifleşerek hem üretim artıyor hem de yerel istihdama katkı sağlanıyor.

Başkent Market projesi sayesinde yerel üreticiler ile tüketiciler arasında kısa bir tedarik zinciri oluşturularak aracılar ve komisyoncular ortadan kaldırıldı. Proje kapsamında, “https://www.baskentmarket.com.tr/” sitesi üzerinden tüm Türkiye'ye sağlıklı, doğal, güvenilir ve yöresel ürünler uygun fiyata gönderiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri