Ürün çeşitliliği ve uygun fiyat politikasıyla Ankaralıların gözdesi hâline gelen Halk Ekmek Fabrikası, toplum sağlığını korumak amacıyla hijyen eğitimlerine devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenmesi zorunlu olan 'gıda hijyen' eğitimlerinde, çalışanlara önemli bilgiler verildi.
Ankara Halk Ekmek Fabrikası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, dağıtımı ile satışında görevli tüm personele ve ekmek satış büfesi işletmecilerine gıda hijyeninin nasıl sağlanması gerektiği ayrıntılı olarak anlatıldı.
800'DEN FAZLA KİŞİ EĞİTİM ALDI
Düzenlenen eğitime 430 Halk Ekmek Satış Büfesi işletmecisi ile onları denetlemekle görevli Büfe Kontrol Birimi çalışanları olmak üzere toplam 815 kişi katıldığı belirtildi.
Verilen eğitim kapsamında; hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddelerin yanı sıra şu hususlara dikkat çekildi:
Bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ile ekipman hijyeni, temizlik, dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ile iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek, ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili mevzuata uygun üretim teknikleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik, dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı, tam buğday ekmeği tüketiminin önemi ve sağlık üzerine etkileri, ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler başlıklar hâlinde uygulamalı olarak anlatıldı.
AMAÇ: BAŞKENTLİLERE GÜVENLİ ÜRÜN SUNMAK
Ankara Halk Ekmek Fabrikası İşletme Müdürü Muhsin Kaynar eğitimler hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
“Günlük bir milyon ekmek üretme kapasitesine sahip 97 çeşit ürün üreten çok önemli bir marka hâline geldik. Bu kapsamda tarladan sofraya güvenli gıda anlayışıyla yürütmekte olduğumuz çalışmalara devam ediyoruz. Hedefimiz vatandaşlarımıza sağlıklı ve güvenli gıdayı temin etmek ve onların tüketimine sunmak.”