Başkentin gözbebeği Kurtuluş Parkının tarihi çok eskilere dayanıyor

Ankara’da en önde gelen parklardan biri olan Kurtuluş Parkı’nın hikayesini biliyor muydunuz? İşte Kurtuluş Parkı’nın tarihi hikayesi…

Ankara’nın en ünlü parklarından biri olan Kurtuluş Parkı’nın tarihi çok eskilere dayanıyor. 1980 yılında açılan bu parkın ziyaretçisi hiç eksik olmadı. Uzun ve büyük gövdeli ağaçları parkın sembolü haline geldi. Yemyeşil bitki örtüsüne sahip olan bu park sizi şehrin gürültüsünden uzaklaştırarak doğal ortam sunar.

Özellikle hafta sonları sevdikleriyle vakit geçirmek isteyenler bu parka gelerek eğlenceli aktiviteler yapabilirler. 1980 yılından beri faaliyette olan bu park, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Parkın yapılışının Atatürk dönemine uzandığı biliniyor. Ancak resmi açılış 1980 yılında gerçekleşti.

Oyun alanları, buz pisti, masa tenisi ve halı saha gibi eğlenceli aktivite imkanı sunuyor. Ulaşımı son derece kolay olan bu park Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alıyor. Merkezi konumda olan bu parka, dolmuş ve otobüs seferleri sık sık gerçekleşiyor.

Ankara’nın en eski parklarından biri olan Kurtuluş Park, 49 bin metrekarelik çim alanı bulunuyor. Uzun ve büyük ağaçların altında dinlenerek keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Parkın yüz ölçümü ise yine Ankara’nın en büyük parkları arasına girmesini sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri