Başkent’te altyapı sorunu büyüyor: O mahallede lağım suyu evleri basıyor!

Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Salih Yiğit, Ertuğrulgazi Mahallesi’nin en büyük sorununun altyapı olduğunu belirtti. Yiğit, ABB Başkanı Yavaş’a seslenerek, “Ertuğrulgazi Mahallesi’nin altyapı sorununu çözün. Mahalleli çok mağdur. Lağım suyu Cemal Gürsel Caddesine kadar iniyor. Kesin çözüm bekliyoruz.” dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Başkent Ankara’nın birçok ilçesinde altyapı sorunu mevcut.

Bu mahallelerden birisi de Çankaya ilçesine bağlı Ertuğrulgazi Mahallesi…

Yaklaşık 20 yıldır Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı olan Salih Yiğit, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, mahallenin en büyük sorununun altyapı olduğunu söyledi.

LAĞIM SUYU EVLERİ BASIYOR!

Altyapı sorununun mahalleliyi mağdur ettiğini vurgulayan Yiğit, “Ankara’nın merkezindeyiz. Ancak mahallenin altyapı sorunu bir türlü çözüme kavuşamadı, mahalleli mağdur. Mahallemizdeki evler 50-60 yıllık binalar. Çok eski yerleşim yeri, eski binalar. Nüfus artınca altyapı kaldırmadı. Apartmanların en alt katlarında oturan vatandaşların evlerini lağım suyu basıyor. Belediye ekiplerini çağırıyoruz, yapıyorlar. Ancak kesin bir çözüm olmuyor.” dedi.

YAVAŞ’A SESLENDİ: MAHALLENİN ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZÜN!

Mahallenin 8 bin seçmeni bulunduğunu belirten Yiğit, çocuklarla birlikte mahallenin 10 bini aşkın nüfusu olduğunu kaydetti.

Muhtar Yiğit, altyapı sorununu yetkililere bildirdiklerini ifade ederek, anadolugazete.com.tr aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a seslenerek, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Mansur Yavaş, Ertuğrulgazi Mahallesi’nin altyapı sorununu çözün. Mahalleli çok mağdur. Lağım patlayınca sular her tarafa gidiyor. Lağım suyu Cemal Gürsel Caddesine kadar iniyor. Kesin çözüm bekliyoruz. Mahallelinin sağlığı da söz konusu.”

BAŞIBOŞ KÖPEKLER SALDIRIYOR!

Yiğit, mahallenin bir diğer sorununun ise başıboş köpekler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Köpeklerden mağduruz. Çünkü mahallede köpek sayısı çok fazla hem de köpekler saldırgan. Geçen sene mahallemizde birçok çocuğu köpek ısırdı, saldırdı. Çocuklar köpeklerden artık korkuyorlar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri