Başkentte “İçgüdü ve yazılım dilbilgisi” sergisi açıldı

Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği ve Macaristan Merkez Bankası işbirliğiyle Ankara’da düzenlenen “İçgüdü ve Yazılım Dilbilgisi” sergisi, Macar-Türk Kültür Yılı kapsamında sanatseverlerle buluştu. CerModern'de gerçekleştirilen sergiye çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı Hükümet Komiseri Peter Hoppal, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve Macaristan Merkez Bankası Kültür Sanat Departmanı Başkanı Kinga Hamvai yer aldı. Konuklar, iki ülke arasındaki kültürel bağları pekiştiren bu özel sergide bir araya geldi.

"100 YILLIK DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ" VURGUSU

Açılış konuşmasını yapan Ömer Faruk Belviranlı, Türk-Macar dostluğunun tarihsel bağlarına dikkat çekti. Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında gerçekleştirilen bu sergi ile iki ülkenin kültürel ilişkilerinin daha da güçlendiğini belirterek, "Bu özel sergi vesilesiyle sizlerle bir arada olmanın büyük memnuniyetini duyuyorum" dedi. Belviranlı, çağdaş sanatın dinamik ve yenilikçi yüzünü yansıtan bu serginin her iki ülke arasındaki bağları daha da sağlamlaştıracağını vurguladı.

MACARİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı Hükümet Komiseri Peter Hoppal, sergide yaptığı konuşmada, Macar-Türk ilişkilerinin kültürel alanların ötesine geçtiğini ve ekonomi, ticaret, eğitim, inovasyon gibi birçok alanda güçlendiğini ifade etti. Hoppal, Türkiye'ye şükranlarını sunarak, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın daha da derinleştiğini belirtti.

BÜYÜKELÇİ MATİS VE SERGİ ÜZERİNE

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, bu sergiye ev sahipliği yapmanın kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Türkiye’nin desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür eden Matis, bu tür kültürel etkinliklerin dostluk bağlarını daha da güçlendirdiğini vurguladı.

SERGİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Macaristan Merkez Bankası Kültür Sanat Departmanı Başkanı Kinga Hamvai, sergi hakkında detaylı bilgi vererek emeği geçen tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. Sergide yer alan eserlerin, Macaristan Merkez Bankası sanat koleksiyonundan derlenerek çağdaş sanatın yenilikçi yönünü yansıttığına dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri