Başkentte “Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven” sergisi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl düzenlenen "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamında, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, ünlü İspanyol sanatçı Pablo Picasso'nun eserlerine ev sahipliği yapıyor. "Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven" isimli sergi, 21 Eylül 2024 tarihinde sanatseverlerle buluştu. Sergi, sanatçının farklı dönemlerine ait 170 özgün eseri bir araya getirerek ziyaretçilere Picasso’nun sanattaki derinliğini ve çok yönlülüğünü keşfetme imkânı sunuyor.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

"Resimden Seramiğe Bir Serüven" sergisi, Türkiye genelinde sanat ve kültür etkinliklerini yaygınlaştırmayı hedefleyen "Türkiye Kültür Yolu Festivali" çerçevesinde organize ediliyor. Festival kapsamında pek çok şehirde önemli sanatçıların eserleri sergilenirken, Ankara'da da Pablo Picasso gibi dünya sanatına damgasını vurmuş bir ismin eserlerinin sergilenmesi, başkentteki sanatseverler için büyük bir fırsat olarak görülüyor.

Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven isimli sergide, 1920'li yıllardan 1970'li yıllara kadar uzanan dönemlerde Pablo Picasso'nun ürettiği gravür, çizim, poster, litografi ve fotoğraflardan oluşan eserler yer alıyor. Sanatçının, resimden heykele, seramikten grafik tasarıma kadar pek çok farklı alanda verdiği eserlerle sanat tarihinde çığır açtığı biliniyor.

“Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven” sergisi, 31 Aralık 2024 tarihine kadar Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Arif Hikmet Koyuncuoğlu Sergi Salonu'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Sergi salonu, Pazartesi hariç haftanın her günü ziyarete açık olacak ve sanatseverler sergiyi belirli saat aralıklarında gezebilecekler.

Picasso’nun eserlerini yakından incelemek, onun sanattaki yenilikçi vizyonuna ve yaratıcı sürecine tanıklık etmek isteyen herkes, bu sergiye davet ediliyor. 170 eserden oluşan bu kapsamlı seçki, sanatseverler için unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri