ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN
Batı Sitesi Mahallesi'nin ilk kadın muhtarı olarak görev yapan Selma Kaman, 25 yıllık elektronik teknisyeni olarak çalıştıktan sonra emekli olup, mahalleye hizmet etmek için yola çıktı. Emekli olduktan sonra bilgi ve birikimlerini mahalleye aktarmak isteyen Kaman, kapı kapı dolaşıp kendini tanıtarak mahalle sakinlerinin desteğini kazandı. Bu süreçte, özellikle kadınlardan aldığı destekle daha da güçlendi.
anadolugazete.com.tr'ye konuşan Selma Kaman, hem seçim başarısını hem de mahallesine kazandırmayı planladığı hizmetleri anlattı.
25 YILLIK TECRÜBEYİ YEREL YÖNETİMLERE TAŞIDI
Muhtar olma sürecinizde neler yaşadınız?
“Özel sektörde 25 yıl aktif elektronik teknisyeni olarak çalıştım. Yaklaşık bir buçuk yıl önce emekli oldum. Çalışırken sosyal sorumluluk projelerinde ve sendikalarda aktif görev aldım. Emekli olduktan sonra bilgi birikimlerimi değerlendirmek istedim. Tek tek, kapı kapı bütün mahalleyi gezdim ve kendimi tanıttım. Çünkü 25 yıl vardiyalı haftanın 6 günü, bazen 7 gün çalıştığım için mahallede çok tanınmıyordum.”
"KADINLAR VE ERKEKLER EŞİT OLMALI"
Mahalle sakinlerinin tepkileri nasıldı?
“Mahallemizin ilk kadın muhtarıyım. Batıkent gibi bir yerde olduğumuz için biz daha şanslıyız, daha çok destek görüyoruz. Kadınlar ve erkekler eşit olmalı. Bazı illerde hiç kadın muhtar olmamış bile. Kendimi tanıttıkça mahallede komşularımızla iletişim içinde oldum. Beni herkes destekledi fakat özellikle kadınların desteği çok mutlu etti. 'Bizim de bir kadın muhtarımız olsun.' diyenler çok oldu. İnsanlarla tanıştıkça ve konuştukça arada ‘Aa ben sana kesinlikle oy vermem!’ diyenler de oldu. Saygı duydum. Genel anlamda çok destek gördüm ve bunun için mutluyum. Görevimde layığı ile çalışacağım.”
Kadın muhtar olmak isteyenlere neler tavsiye edersiniz?
“Kadın muhtar olmak isteyenlere tavsiyem, asla pes etmemeleri ve kendilerine güvenmeleri. Seçim sürecinde karşılaşılabilecek olumsuzluklara hazırlıklı olmak ve sabırlı davranmak gerekiyor. Her zorluk, insanı daha da güçlendirir. Amasız, fakatsız bir kadın dayanışması ve ortaklaşa projeler geliştirmek. Erkek egemen bir toplumda kadınların hayatın her alanında görünür olmaları için muhtarlıklar önemli birer mevzi. Mevzilerimizi korumalı ve çoğaltmalıyız.”
Devam edecek...