Batıkentliler için vazgeçilmez mekân: Ali Dinçer Parkı

Yenimahalle’nin gözde semtlerinden olan Batıkent, son zamanlarda ortak yaşam alanları, genç nüfusu ve sosyal aktivite alanları ile ön plana çıkıyor.

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

Özellikle Batı Merkezi metro istasyonu çevresindeki halka açık oturma alanları, kafeler, restoranlar ve parklar halkın son dönemki gözdelerinden oldu.

Küçük, büyük parklarıyla 'meşhur' diyebileceğimiz semt için hiç kuşku yok ki Ali Dinçer Parkı’nın yeri de çok ayrı.

Mahalle sakinlerinin neredeyse 24 saat zaman geçirebildiği parkta, uzun yürüyüş parkuru sayesinde her yaştan vatandaş spor yapabiliyor. Yine çocuk oyun alanı ve spor aletlerinin farklılığı açısından da diğer parklardan bir adım öne geçmiş durumda.

ENGELSİZ YAŞAM İÇİN OYUN ALANI

Ankara Büyükşehir Belediyesinin “engelli çocuklar” için düzenlediği çocuk alanı ise parkı tüm vatandaşların kullanımına açıyor. Açılış ve kuruluş aşamasında fiziksel engelli, öğrenme güçlüğü çeken ve özel çocuklarımız ile yaş almış yaşlıların ihtiyaçlarını öngörerek bir bütünlük içerisinde tasarlanan park, Türkiye Fizyoterapistler Derneği’nden uzmanlar tarafından da sık sık denetlendi ve fikir alındı.

Ali Dinçer Parkı’nı diğer parklardan ayıran doğa görüntüsü ve peyzajının yanı sıra elbette spor alanları. Işıklandırmasının kalitesi, sahalarının genişliği ile hem futbol, hem basketbol hem de voleybol sporu için özel alanları var.

‘Mahallenin gençleri’ için güvenle uzun saatler spor yapabilecekleri bu alanda akşamları içeceğinizi alıp, güzel maçlar izleyebilir ya da daha sessiz sakin bir alanda sandalyenize kurulup akşam serinliğinin tadını çıkarabilirsiniz.

24 saat yaşayan bir alan olan Ali Diner Parkı için şüphesiz ki bu aylarda önereceğimiz saatler akşam serinliğinin yaşandığı saatler olacak. Park, çeşit çeşit ağaçları ve oturma alanlarıyla akşam nefes alan bir alana dönüşüyor.

Batıkentliler için deyim yerinde ise meydana yakınlığı sebebiyle minik bir “Central Park” havası veren bu parka yolunuz düşerse muhakkak uğrayın.

PARK GENİŞ BİR ALANA KURULDU

Park, 2007 yılında yapılmış olup 71 bin 227 metre kare toplam alana sahiptir.

Batıkent Bulvarı ile Başkent Bulvarı kesişiminde yer alan parkta 43 bin 999 metre kare çim alan, 915 metre kare çocuk oyun alanı, 700 metre kare havuz alanı, 5 bin 320 metre kare spor alanı ve 3 bin 546 metre kare koşu yolu yer almaktadır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri