Batıkent'te Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi için çalışmalar sürüyor

Yenimahalle Belediyesi, ilçede yaşayan yaşlılar ve Alzheimer hastaları için bir proje başlattı. Batıkent İlkyerleşim Mahallesi'nde yapımına başlanan Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı. Tesisin, 2025 yılının ilk aylarında hizmete açılması planlanıyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaparak, “Alzheimer hastalığı günümüzde hızla artıyor. Hem hastalar hem de bakıcıları için zor bir süreç. Bu nedenle, bu merkez bizim en önemli projelerimizden biri. 3 yıl boyunca ilgili kurumlarla çalıştık, Avrupa’daki benzer örnekleri inceledik. En iyi şekilde yapılması ve Türkiye’ye örnek olması için çaba gösterdik. Kaba inşaatı tamamladık, 2025 yılı başında açılışını yapmayı hedefliyoruz. İlçemize ve Başkent’imize hayırlı olsun.” dedi.

MERKEZDE PROFESYONEL BAKIM VE SOSYAL ALANLAR

Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi'nde, zihinsel ve ev içi aktivitelerin yanı sıra psiko-motor ve sosyo-duygusal aktiviteler de düzenlenecek. Açık ve yarı açık sosyal alanlar, yürüyüş yolları, spor alanları ile yaşlıların günlük yaşamlarını keyifli geçirmeleri sağlanacak.

Toplamda 7 bin 868 metrekare inşaat alanına sahip olan tesisin 3 bin 898 metre karesi Yaşlı Yaşam Merkezi, bin 830 metrekaresi ise Alzheimer Merkezi olarak planlandı. 116 yatak kapasiteli tesis, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek. İçerisinde çok amaçlı salon, yemek salonları, mutfaklar, sağlık birimleri, fizyoterapi odası, dinlenme odaları ve atölye odası bulunacak. Her odasında banyo olan tesis, yaşlıların ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri