Bekir Ödemiş: “Ankara’nın öyküsü yeniden yazılmalı”

​​​​​​​Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına ilişkin anadolugazete.com.tr Muhabiri Samet Eker'in sorularını yanıtladı.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, sektörün öncü paydaşları ile ATO Congresium’da devam ediyor. Ankara’nın ve çevre illerinin turizm faaliyetlerinin gelişmesi için önemli olan fuarda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, Ankara’nın kültürel değerlerine yönelik anadolugazete.com.tr’ye özel önemli açıklamalarda bulundu.

“ANKARA KADİM VE UYGARLIKLARLA YÜKLÜ BİR KENT”

UNESCO listesine giren Ankara’nın değerlerinin katkısını ve Başkent'in turizmini değerlendiren ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, şunları söyledi:

“Ankara'daki iki alanın UNESCO'nun kesin listesine dahil edilmesine yönelik bir panel gerçekleştirdik. Türkiye'nin taraftarı olduğu UNESCO’da 19 tane listesi vardı, 21 oldu ve 2 tanesi Ankara'da. Ve Ankara'nın 3 tane de geçici listede değeri var. Bu bile aslında Ankara'nın tarih, kültür ve arkeolojik açıdan ne kadar değerli kadim ve uygarlıklarla yüklü bir kent olduğunu gösteriyor. Şimdi size düşen görev şu: Aslında var olan bir zenginliği ortaya çıkarıp onu korumak, yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ama o var olan değerden de nitelikli turizm dediğimiz kültür ve inanç turizmi aracılığıyla da Ankara'nın gelirini artırarak Ankara'daki hemşerilerimizin yaşam standardını, sosyal, kültürel, ekonomik refahın gelişmesine de katkı vermekte. Ankara Atatürk'ün model kentidir. Yani Ankara, Anadolu modernleşmesinin öncü kentidir. Ama Ankara bir yönüyle baktığınızda da bir kültür kentidir.”

“ANKARA’YI CANLANDIRMALI VE HİKAYESİNİ YENİDEN YAZMALIYIZ”

Ödemiş, Ankara’da yetişen önemli kişiler ve değerlere yönelik şu açıklamayı yaptı: “Metin Uca rahmetli oldu ve benim de arkadaşımdı. Nur içinde yatsın. Metin Uca, Ankara'da yetişmiş bir sanatçıydı. Rutkay Aziz Altan Erkekli gibi sayısız nice sanatçılar hep Ankara'dan İstanbul'a gitmiştir. İşte bu Ankara'nın geçmişteki kültürel birikimini yeniden canlandırıp Ankara'nın öyküsünü yeniden yazmak gerekir diye düşünüyorum.”

“TURİST SAYISININ ARTMASI LAZIM”

Deniz, kum, güneş turizmi yanında Ankara’nın turizmde payına ve gelişim sürecine yönelik değerlendirme yapan Bekir Ödemiş, şöyle konuştu:

“2023'teki 9 aylık veriye göre Ankara'ya gelen yabancı sayısı 451 bin. Ve inanıyorum 451 binin belki de 350 bini sadece diplomatik nedenlerle, iş için veya resmi görüşmelerle yani zorunluluktan gelmiştir. Ankara'yı gezeyim diye gelen 100 bin yabancı turist ya var ya yok. Bu sayının artması lazım.”

“ANKARA’DAKİ DEĞERLER İYİ KURGULANMALI”

Ödemiş, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Dünyanın en iyi termali Haymana’ya baktığınız doğal haliyle 42 derecede kullanıyorsunuz. Ben jeoloji mühendisiyim. Böyle bir su yok. Haymana dışında kaplıca, Ayaş, Kızılcahamam onları da içine dahil edersek müthiş bir potansiyel. Savunma sanayinde hakeza öyle. 13 tane Organize Sanayi, 22 tane üniversite var. Daha burada turizm olmazsa nerede olur? Bunlar iyi kurgulanırsa, iyi modellenirse, burayı yönetenler, bileşenler bir araya gelir de enerjisini Ankara için birleştirirse ben Ankara'nın her konuda ön plana çıkacağını düşünüyorum. Atatürk’ün ‘en büyük eserimdir’ diye bize bıraktığı Ankara'nın da ona layık olacağına inanıyorum. Burada bulunan fuar çok önemli. Hem ATO’ya hem de Bilgin Aygül’e çok teşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her faaliyette yer almaya çalışıyoruz ve destekliyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri