Beypazarı nasıl meşhur oldu?

Beypazarı Ankara'nın en çok turist çeken ilçelerinden biri. Havucu, ünlü Beypazarı Kurusu, Ev Baklavası ile popüler hale gelmiş Beypazarı çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyor.

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Ankara'nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Beypazarı günümüzde yerli ve yabancı turistleri ağırlayan tarihi bir cazibe merkezi olarak dikkat çekiyor. Özellikle hafta sonlarında kalabalıklaşan ilçe, şehrin sıkıcı havasından kurtulmak isteyenlerin ilk tercihi olmuş durumda.

ESNAF İKRAMLARIYLA TURİSTLERİ HAYRAN BIRAKIYOR

Beypazarı'na ilk girişte yerlilerin günlük işlerini gördüğü bir meydan bizleri karşılıyor. Yaşlıların sohbet ettiği, tarihi Beypazarı konaklarının yer aldığı bu alan deyim yerindeyse Beypazarı'na ilk kez gelenlere ''merhaba'' diyor.

Daha sonra konakların arasından tepeye doğru çıkan dar ve uzun sokaklarda ilçe esnafı sağlı sollu sıralanıyor. Turistleri sıcakkanlılıkla ağırlayan esnaf Beypazarı'nın ünlü lezzetlerinden Beypazarı Kurusu, Havuç ve Karadut Lokumu ikram ederek ürünleri tanıtıyor.

80 KAT AÇILMIŞ BAKLAVA EN ÜNLÜ LEZZETLERDEN

Beypazarı'nda buranın adeta simgesi haline gelmiş, havuç, yaprak sarma ve 80 kat açılmış ev yapımı baklava turistlerin en çok ilgisini çeken ve satın alınan ürünlerden. Bu ürünler, hem ilçenin diğer bölgelere tanıtılmasını hem de kadın esnafın para kazanmasını sağlıyor. Beypazarı'nda çoğu kişi tarafından bilinmese de organik karadut suyu taze bir şekilde sıkılıyor ve vatandaşa sunuluyor. Çok sayıda turist taze sıkılan meyve sularından şişe şişe satın alarak ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

İlçede dikkat çeken ve Ankara genelinde de bilinen Beypazarı Soda'sı mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın döneminde tanıtılmıştı. Ankara genelinde bir marka haline gelen Beypazarı Sodası ilçenin diğer ürünleri gibi öne çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri