Beypazarı, uluslararası ziyaretçilerini ağırladı | İlçe tanıtıldı, dostluklar pekiştirildi

Ankara Beypazarı Belediyesi, 'Beypazarı Tanıtım Programı' kapsamında, dünyanın dört bir yanından gelen önemli diplomatik temsilcileri ağırladı.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, düzenlenen etkinlik için Beypazarı Belediyesinde misafirlerini kapıda karşıladı.

Beypazarı'nın yöresel ürünlerinin ikram edildiği başlangıç sonrası konuklara Beypazarı'nın tanıtıldığı bir film gösterimi yapıldı. Gösterim sonrası Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap konuklara kısa bir konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Kasap, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu buluşma, yalnızca ilçemizin tanıtımı değil, aynı zamanda dostluklarımızı pekiştirmek için de bir fırsattır.” diyerek Beypazarı'nın kültürel zenginliğini ve misafirperverliğini bir kez daha gözler önüne sererken, bu tür ziyaretlerin, ilçenin uluslararası tanıtımına katkı sağlayacağı vurgusunu yaptı.

Bangladeş Büyükelçisi M. Amanul Haq, tüm ziyaretçiler adına söz alarak, "Gizli Cennet" Beypazar'ında düzenlenen etkinlik ve ziyaret için tüm diplomatlar adına teşekkür etti. M. Amanul Haq, "Burada sabah gördüğümüz ev sahipliği günün ne kadar keyifli geçeceğini gösterdi. Teşekkür eder, güzel bir gün dilerim." diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşma sonrası Beypazarı turu yapılarak güzellikler yerinde görüldü.

Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, diplomatik temsilcilere ilçenin tarihini ve yerel ürünlerini tanıtarak, Beypazarı'nın güzelliklerini aktardı. Ziyaretçiler, program süresince ilçenin simgesi haline gelen Hıdırlık Tepesi’ni, Yaşayan Köy’ü, Beypazarı Kültür ve Tarih Müzesi’ni gezip, Taş Mektep’te Beypazarı’nın eşsiz lezzetleriyle tanıştı.

ZİYARETTE İLK DURAK HIDIRLIK TEPE OLDU

Rehberler eşliğinde yapılan gezide Hıdırlık Tepe'den Beypazarı manzarası izlendi.

YAŞAYAN KÖY'DE İRMİK HELVASI VE TÜRK KAHVESİ

İkinci durak olarak da Yaşayan Köy ziyaret edildi. Beypazarı'nın açık hava müzesi Yaşayan Köy'de yapılan ve Türkiye'nin 7 bölgesindeki evlerden örnek alınarak yapılan yapılar ziyaret edildi. Ziyaret sonrası konuklara irmik helvası ve Türk kahvesi ikram edildi.

ÖĞLE YEMEĞİNDE YÖRESEL TATLAR İKRAM EDİLDİ

Gezi sonrası Taş Mektep'te verilen öğle yemeğinde Beypazarı'na has; Tarhana çorbası, yaprak sarması, Beypazarı Güveci ve baklava ikram edildi.

Gerçekleşen programa katılan ülke temsilcileri şu şekilde: Güney Afrika, Venezuela, Singapur, Fas, Kosta Rika, Estonya, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Tacikistan, Ekvador, Moldova, Bulgaristan, Nikaragua, Dominik Cumhuriyeti, Kırgız Cumhuriyeti, Macaristan ve Bangladeş'ten büyükelçiler, maslahatgüzarlar, konsoloslar, müsteşarlar ve eşleri, Beypazarı’nın kültürel ve tarihi zenginliklerini yerinde görmek için hazırlanan programa katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri