Beypazarı'nda havuç hasadı başladı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde her mevsim vatandaşa ulaştırılan havuçların hasadı başladı.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yurdun havuç ihtiyacının üçte biri karşılanıyor. Yaklaşık yüzde 40'lık bir havuç üretiminin yapıldığı Beypazarı'nda havuç hasadı yapılmaya başlandı.

HAVUÇ SÖKÜMÜ BAŞLADI

Havuç denildiğinde ilk akla gelen ilçelerden biri olan Beypazarı'nda her mevsim havuç yetiştirilebiliyor. Yüksekliği farklı olan yerlerde hasat zamanı değişebiliyor. İlçede hasat zamanının gelmesiyle birlikte sabahın ilk saatlerinde çok sayıda işçi havuç sökümüne başladı.

İşçilerin topladığı havuçlar ilk olarak yıkama tesislerine sonra da paketleme alanına ulaşıyor. İri, kıtır ve kırık olarak üçe ayrılan havuçlar kullanım alanlarına göre farklı kategorilere ayrılıyor.

HAVUÇ KALİTESİ YÜKSEK

23 yıldır sebze ve meyve üreticiliği yaptığını söyleyen Mehmet Ertürk, özellikle havuç üretimine odaklandıklarını söyledi. Havuç, ıspanak, taze soğan, aysberg, pancar ve yeşillik gibi ürünleri ilçelerinde başarıyla yetiştirebildiklerini ifade eden Ertürk, havuçlarını tarladan makine ile söktükten sonra yıkama ve paketleme işlemlerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Üç farklı türde havuç ürettiklerini ve bunları boyutlarına göre sınıflandırdıklarını belirten Ertürk, havaların iyi gitmesiyle kaliteli havuç elde ettiklerini ancak su kaynaklarının azalması nedeniyle kalitede bazen düşüş yaşayabildiklerini söyledi. Rekoltenin geçen seneye göre benzer olduğunu belirten Ertürk, Beypazarı'nda havuç hasadının 15 Haziran'da başladığını ve kasımın sonuna kadar devam ettiğini ifade etti. Havuç kalitesinin yüksek olduğunu ancak fiyatların biraz düşük olduğunu dile getiren Ertürk, kilosu 8-10 lira arasında değişen tarladaki havuç fiyatlarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri