Beypazarı'nda ıspanak hasadı başladı!

Ankara, Beypazarı'nda 8 ay boyunca yetiştirebilen ıspanağın hasadı başladı.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum gibi vitaminler açısından zengin olan ıspanağın hasadı başladı. Sağlığa birçok açıdan faydası bulunan ve özellikle kan pıhtılaşmasını önleyen ıspanak Beypazarı'nda 8 ay boyunca üretilebiliyor.

''BU SENE YÜKSEK REKOLTE YOK''

Ispanağın tarlasında 7-8 liradan, markette ise 15-20 TL'den satıldığını dile getiren çiftçi Veysel Uysal, Beypazarı'nda üretilen ıspanağın her dönem kaliteli olduğunu açıkladı. Mevsimine göre tohum ekimi yaptıklarını belirten Uysal, her mevsimde farklı bir ıspanak türü ektiklerini dile getirdi. Geçen seneki gibi yüksek bir rekolte olmadığını söyleyen Uysal, geçen sene aynı zamanlarda bin kasa ıspanak hasat ettiklerini, bu sene ise günlük olarak 150-200 kasa hasat yaptıklarını ifade etti. Bunun bilinçsiz bir ekim olduğunu ve insanların çok fazla ıspanak ektiğini dile getiren Uysal, bu sebeple ıspanakta sürümün az olduğunu kaydetti.

''ÜRÜN EL DEĞİŞTİRDİKÇE FİYATI ARTIYOR''

Uysal, geçen senelerde ise ıspanağın çok verimli olduğunu ancak az hasat yapıldığını ve çok para kazandırdığını belirtti. Geçen sene yaşanan kazancın bu sene de yaşanacağını düşündükleri için çok ıspanak ekildiğini söyleyen Uysal, bu sene ıspanağın para etmediğini vurguladı. Şuanda ıspanağın kilosunun tarlada 8 TL, markette ise 20 TL olduğunu da söyleyen Uysal, bunun asıl sebebinin de ürünün el değiştirmesi olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri