Beypazarı'nın demirbaşlarından İmaret Camii

Ankara'nın birçok tarihi değeri şehrin binlerce yıllık dokusunu yansıtmaya devam ediyor. Beypazarı'nda yer alan İmaret Cami de, görülmesi gereken önemli değerlerden biri olarak keşfedilmeyi bekliyor.

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Ankara çok eski dönemlerden günümüze kadar gelen birçok tarihi eseriyle dikkat çekiyor. Osmanlı'dan Selçuklu Devleti'nden ve çok daha eski zamanlardan kalma eserler dönemin ruhunu en ince ayrıntısına kadar bizlere aktarıyor. Ankara Beypazarı'nda yer alan İmaret Camii de bugüne kadar korunmuş ibadethanelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

OSMANLI'NIN YAŞAYAN MİRASI: İMARET CAMİİ

İmaret Camii farklı mimarisiyle Osmanlı Devleti döneminde 1886 yılında inşa edilmiş bir yapı olarak biliniyor. Tarihi mekan gezmeyi seven birçok kişi tarafından görülmesi gereken İmaret Camii, Osmanlıyı temsil eden motifleri ve farklı iç mekan süslemeleriyle oldukça dikkat çekiyor.

İmaret Camii birçok kez restore edildi ve en son 2018 yılında yeniden bakım yapılarak hizmet vermeye başladı. Hala canlılığını koruyan İmaret Camii, halkın ziyaretine ve ibadete açık bir yer olarak sadece Beypazarlı vatandaşlar tarafından değil, tüm Ankaralılar tarafından ziyaret ediliyor.

İmaret Camii Beypazarı'nın en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi'nde yer alıyor. Kolaylıkla ulaşım sağlanabilecek bir konumda olan İmaret Camii, tarih ve inanç turizmine katkı sağlayan ender yapılardan biri olarak önemini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri