Bolu tanıtım günleri Ankara'da başladı: "Ankaralılar Bolu'yu yakından tanıyacak"

Ankara’da düzenlenen Bolu Tanıtım Günleri başladı. Etkinlikte, Bolu'nun kültürel ve doğal zenginlikleri Ankaralılara tanıtılırken, aşçılar diyarı Bolu’dan 5 bin adet tavukla "en uzun mangal rekoru" kırıldı.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Bolu Dernekleri Federasyonu ve Sürdürülebilir Kalkınma Federasyonu (SÜRKAP) öncülüğünde bu yıl ilki düzenlenen Bolu Tanıtım Günleri, Ankara Millet Bahçesi’nde bugün başladı. Bolu’nun kültürel zenginliklerini ve doğal güzelliklerini tanıtmayı amaçlayan etkinlik, Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, tüm ilçe belediyeleri, Altındağ Belediyesi ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle gerçekleşiyor.

"ANKARA VE BOLU ARASINDA GÜÇLÜ BİR BAĞ"

Açılış konuşmalarında Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, etkinliğin Bolu ve Ankara arasındaki bağları güçlendirdiğine dikkat çekti. Başkan Tiryaki, “Sizleri Ankara’da ağırlamak bizleri mutlu etti. Umarız bu etkinliklerin daha güzel ve devamlı olanlarını düzenleriz. Hemşehrilerimiz ve Ankaralılar için böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmak gurur verici,” ifadelerini kullandı.

VALİ AYDIN'DAN BOLU DAVETİ

Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, yeni göreve başlamasının ardından Bolu ile ilgili katıldığı ikinci etkinlik olduğunu belirterek, Ankaralı vatandaşları Bolu’ya davet etti. Vali Aydın, “Bolu, hem mutfağıyla hem de yeşilin her tonunu barındıran doğasıyla ülkemizin gözde illeri arasında yer alıyor. Ankara’ya yakınlığı nedeniyle siz değerli Ankaralı vatandaşlarımızı her zaman Bolu’muzda ağırlamaktan mutluluk duyarız,” dedi. Etkinliğin, Bolu’nun kültürel ve doğal zenginliklerinin Ankara’da daha geniş kitlelere tanıtılması için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

O TARİHE KADAR DEVAM EDECEK

Ekim ayının 3-6 tarihleri arasında 4 gün boyunca devam edecek olan Bolu Tanıtım Günleri, Ankara Millet Bahçesi’nde gerçekleşecek. Bolu’nun mutfak kültüründen, el sanatlarına, doğal güzelliklerinden kültürel mirasına kadar birçok değeri Ankaralılara tanıtılacak. Etkinlik kapsamında kurulacak stantlarda, Bolu’nun meşhur yemekleri ve yerel ürünleri sergilenecek, çeşitli gösteriler düzenlenecek.

AŞÇILAR DİYARINDAN ANKARA'DA REKOR

Etkinliğin en dikkat çekici noktalarından biri ise Bolu'nun ünlü aşçılarının gerçekleştirdiği rekor denemesi oldu. 125 aşçı, 120 metrelik dev mangal üzerinde 5 bin adet tavuk pişirerek "en uzun mangal rekoru"nu kırdı. Bolu'nun "aşçılar diyarı" unvanını taçlandıran bu rekor denemesi, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri